Arta și spiritul Sărbătorilor pascale se întâlnesc pe scena Operei clujene

April 7, 2023
69 Views

“Lăsați-vă purtați de frumusețea muzicii și a spectacolelor de operă alături de noi!

Încheiem această săptămână, duminică, 9 aprilie, cu spectacolul de operă I Puritani de Vincenzo Bellini. O poveste în care eleganța și noblețea secolului XVII conturează destinul unui suflet pur: nobila 𝐸𝑙𝑣𝑖𝑟𝑎 (soprana 𝐃𝐢𝐚𝐧𝐚 ̦T𝐮𝐠𝐮𝐢), o tânără care este iubită de două personaje diametral opuse: 𝐴𝑟𝑡𝑢𝑟𝑜 (tenorul invitat 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞) și 𝑅𝑖𝑐𝑐𝑎𝑟𝑑𝑜 (baritonul 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐄𝐬𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧). În timp ce 𝐴𝑟𝑡𝑢𝑟𝑜 luptă pentru cauzele puritane, 𝑅𝑖𝑐𝑐𝑎𝑟𝑑𝑜 este un nobil care sprijină monarhia. În cele din urmă, în ciuda tuturor obstacolelor și cu ajutorul unchiului său, Sir Giorgio (basul invitat Adrian Sâmpetrean), Elvira trebuie să aleagă între cei doi bărbați care o iubesc.

Săptămâna ce urmează, miercuri, 12 aprilie, aduce un spectacol cu tematică specifică sărbătorilor pascale – Cavalleria Rusticana\Dodici anni dopo de Pietro Mascagni\Mario Menicagli. Cu un subiect tragic, plasat în perioada sărbătorilor pascale (Sicilia secolului XIX), cele două opere într-un act au rezonanță până în prezent. Cavalleria rusticana spune povestea triunghiului amoros dintre Santuzza, Turiddu și fosta lui logodnică, Lola, ce are parte de un final tragic, pe care cea de-a doua lucrare, Dodici anni dopo, îl transformă într-un deznodămând în care triumfă iertarea și împăcarea.

Iar dacă îți dorești să descoperi cum se creează magia pe scenă, dar și care este povestea primului Teatru de Operă din România, te așteptăm alături de noi la seria de Tururi ghidate, programate în această lună.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și la Agenția de Bilete a Operei, vizavi de Opera Națională Română Cluj-Napoca, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

Bucură-te de cele mai minunate experiențe artistice alături de noi!”

Leave A Comment

%d bloggers like this: