Cea de-a VIII-a ediție a concursului „Proscenium”, desfășurată la UBB

Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează cea de-a opta ediție a concursului de dramaturgie, scenaristică, publicistică teatrală și cinematografică ProScenium.

Destinat elevilor de liceu, proiectul își propune să recompenseze tinerii pasionați de teatru și film. Cei interesați pot alege dintre cele patru secțiuni (dramaturgie; scenaristică; publicistică teatrală; publicistică cinematografică) sau pot concura la toate cele de care sunt interesați. Principala condiție este ca textele să fie originale și nepublicate anterior.

Pentru secțiunile de dramaturgie și scenaristică, participanții pot trimite o piesă, respectiv un scenariu de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicate sau jucate pe o scenă profesionistă, sau filmate și prezentate public. Pentru secțiunile de publicistică teatrală și cinematografică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol, respectiv film vizionat. Juriul este format din specialiști în artele spectacolului și film.

Premiul I (pentru fiecare secțiune) constă în: voucher de cărți în valoare de 500 de lei, în timp ce premiul II (pentru fiecare secțiune) va fi recompensat cu voucher de cărți în valoare de 350 de lei.

Participanții care obțin locul I la secțiunile Dramaturgie și Publicistică Teatrală vor fi admiși cu nota 10 la specializarea Teatrologie, iar cei de pe locul I de la Scenaristică și Publicistică cinematografică vor fi admiși cu nota 10 la specializarea Filmologie a Facultății de Teatru și Film (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca).

Concursul ProScenium a fost inițiat din dorința de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să își valorifice talentul și să își exerseze spiritul critic, dar și pentru a-i promova pe aceștia, stimulându-i astfel să se implice și ulterior în viața teatrală și cinematografică românească, iar parcursul câștigătorilor din ultimii ani confirmă deja acest lucru.

Doritorii pot expedia textele până luni, 15 mai 2023, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs (completat olograf și scanat) pe adresa oana.chis@ubbcluj.ro sau prin poștă, la adresa Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Film, str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, sala 12, cu mențiunea „Pentru concursul ProScenium”. Rezultatele vor fi anunțate până în 25 mai 2023.  Formularul de înscriere se poate descărca de pe site-ul Facultății de Teatru și Film, secțiunea Admitere.

Pentru mai multe informații vă puteți adresa domnului lect. dr. Daniel Iftene, email: daniel.iftene@ubbcluj.ro.

Leave A Comment

%d bloggers like this: