Salariile nu vor mai fi confidențiale: De ce angajații vor fi încurajați să muncească mai mult, să fie mai productivi

April 3, 2023
168 Views

Decizia Parlamentului European prin care salariile nu vor mai fi confidențiale va veni cu schimbări în privința beneficiilor pentru companii și angajați. Va crește productivitatea: pe același post va fi același salariu, dar în funcție de performanța de la lună la lună unii vor primi mai mulți bani, iar alții mai puțini.

Salariile vor fi anunțate încă de la începutul procesului de recrutare.

„Cred că este una dintre cele mai bune soluții: încă din momentul în care faci recrutare să anunți salariul. Asta pentru că, de foarte multe ori, la finalul procesului de recrutare omul refuză oferta datorită salariului”, ne-a spus Leonard Rizoiu, expert în resurse umane.

Dacă omul știe de la început salariul, nu mai pierde nici timpul lui și nici al recrutorului: ca să nu ne trezim după o lună sau două săptămâni, cât durează procesul, că omului nu-i convine salariul.
“Odată eliminat acest lucru, procesele sunt mult mai rapide într-o eră în care lucrurile trebuie să ne întâmple mult mai rapid”, a spus el.

De ce salariul este confidențial în România
“Dacă vorbim de angajații unei companii, este foarte bună o comunicare clară și transparentă în ceea ce privește salarizarea. La noi este confidențial pentru că munca nu este plătită în funcție de rezultate”, spune el.

În țările cu maturitate economică, afirmă Rizoiu, este obligatoriu să pui în anunțul de recrutare prețul pe oră sau salariul lunar sau anual.

La noi nu scrie nicăieri: Uite, te-am angajat cu 9 dolari pe oră și dacă îndeplinești niște indicatori de performanță, poți avea încă 50 cenți pe oră.

„Salariile sunt confidențiale. Pe aceeași poziție de contabil, în care doi fac același lucru, unul poate avea 3.500 lei, iar altul 4.300 lei. De aici vine confidențialitatea: să nu cumva să se supere cel cu 3.500 lei că celălalt a fost angajat cu 4.300 lei”, a precizat expertul în resurse umane.

Toată lumea va avea indicatori de performanță măsurabili, ceva diferit de ce vedem acum în contracte.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: