Motive care te vor convinge să mănânci mai mult spanac. 7 beneficii dovedite

March 31, 2023
142 Views

Plantă cu frunze verzi originară din Persia, spanacul este recunoscut pentru conținutul ridicat de vitamine și minerale care ajută la menținerea sănătății întregului organism. Iată 7 dintre beneficiile dovedite ale spanacului.

1 Este bogat în antioxidanți
Pe lângă conținutul ridicat de vitamine și minerale, spanacul (Spinacia oleracea) conține și antioxidanți care contribuie la reducerea inflamațiilor. Printre antioxidanții conținuți de spanac, se regăsesc și kaempferol, miricetină, isorhamnetină și quercitină, cunoscuți și sub denumirea de flavonoide. Potrivit Departamentului de Agricultură din SUA, flavonoidele sunt compuși care au rol în prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului. Mai mult decât atât, potrivit Pennsylvania State University, spanacul poate ajuta la prevenirea cancerului pentru că acesta conține nutrienți ca betacaroten, compus pe care corpul îl transformă în vitamina A, care acționează ca un scut protector împotriva dezvoltării celulelor canceroase.

2 Poate preveni mai multe afecțiuni
Într-un studiu din 2016 publicat în revista Food & Function, cercetătorii au ajuns la concluzia că substanțele conținute de spanac ar putea reduce stresul oxidativ, responsabil de afecțiuni grave ca bolile cardiovasculare, maladia Alzheimer și chiar cancer, scrie health.com. În plus, consumul de spanac poate induce mai rapid sațietatea, fiind util și persoanelor care suferă de obezitate sau doresc să piardă în greutate.

3 Susţine sănătatea creierului
Grație acțiunii antiinflamatoare, spanacul este un aliat de nădejde în menținerea sănătății creierului, prevenind totodată maladia Alzheimer. Într-un studiu publicat în anul 2015, în Alzheimer & Dementia, specialiștii au urmărit dietele alimentare și abilitățile cognitive a 900 de adulți cu vârsta cuprinsă între 58 și 98 de ani, timp de 5 ani. Cercetătorii au descoperit că abilitățiile cognitive și de memorie erau mult mai bune la persoanele care consumau zilnic legume cu frunze verzi, precum spanacul, decât la persoanele care nu aveau o dietă bogată în legume verzi, informează health.com.

4 Menține tensiunea arterială în limite normale
Spanacul este o sursă de nitrați, substanțe care ajută la dilatarea vaselor de sânge. Atenţie! Este vorba despre nitraţii prezenţi în mod natural în unele plante, nu de cei adăugaţi în anumite alimente.

….

Leave A Comment