Munca in echipa este cel mai important ingredient pentru dezvoltare, considera liderii executivi din Romania ( Barometru)

March 30, 2023
293 Views

Majoritatea liderilor executivi români consideră că munca în echipă sau camaraderia, calitatea membrilor echipei şi oportunităţile de avansare sunt cele mai importante ingrediente pentru atragerea celor mai buni oameni în organizaţia lor, reiese din rezultatele Barometrului Mazars C-Suite, publicat miercuri.

La nivel internaÅ£ional, în ciuda instabilităţii economice, a preÅ£ului energiei în creÅŸtere ÅŸi a tensiunilor geopolitice, liderii sunt optimiÅŸti în ceea ce priveÅŸte creÅŸterea viitoare a companiilor lor: 86% au o perspectivă pozitivă (28% sunt foarte optimiÅŸti) pentru creÅŸtere în 2023. ÃŽn acest sens, 89% dintre liderii C-suite din România au o perspectivă pozitivă de creÅŸtere în acest an, în timp ce mai mult de jumătate (57%) se declară încrezători că datele lor sunt “complet” protejate.

Potrivit sursei citate, transformarea digitală a companiei şi implementarea unei noi strategii de sustenabilitate sau chiar revizuită sunt principalele priorităţi strategice ale respondenţilor, în următorii trei-cinci ani. Totodată, opt din zece companii fie elaborează în prezent un raport de sustenabilitate, fie intenţionează să facă acest lucru.

Barometrul de specialitate relevă faptul că 93% dintre liderii români consideră că munca în echipă/camaraderia reprezintă principalul ingredient pentru atragerea talentelor, iar ierarhia continuă cu calitatea membrilor echipei (89%) şi oportunităţile de avansare (83%).

În plus, liderii chestionaţi sunt cei mai încrezători în gestionarea tehnologiile emergente (54% foarte încrezători) şi cel mai puţin încrezători în capacitatea de a face faţă instabilităţii geopolitice (23% foarte încrezători), preţurilor/penuriei de energie (27%), deficitului de resurse umane (32%) şi tendinţelor economice (33%), acestea fiind considerate, totodată, şi principalele obstacole în calea creşterii.

Mazars Confidence Index (procentul mediu de “foarte încrezător” în toate tendinÅ£ele) se află la 37%, într-o uÅŸoară scădere faţă de barometrul precedent (44%), dar în creÅŸtere faţă de 2020 (32%).

Conform raportului, implementarea unei noi strategii de sustenabilitate sau chiar revizuită se află pe locul al doilea pe lista priorităţilor strategice ale liderilor C-suite pentru următorii trei-cinci ani, iar peste două treimi (68%) intenţionează să crească investiţiile în iniţiative de sustenabilitate în anul următor. În acest context, majoritatea companiilor (65%) elaborează un raport de sustenabilitate, însă recunosc faptul că urmărirea şi calitatea datelor reprezintă provocări, în timp ce puţin peste o treime (36%) se simt complet pregătiţi pentru noile cerinţe de raportare ESG.

…..

Foto : blogulfetelor.ro

 

Leave A Comment