Ce se întâmplă când consumi zilnic 1 lingură cu ulei de măsline

March 30, 2023
115 Views

Poate că ai auzit că este bine să consumi dimineața, pe stomacul gol, câte 1 lingură de ulei de măsline. Într-adevăr, știința îi dovedește eficiența, iar beneficiile acestui remediu sunt multiple.

Uleiul de măsline se extrage din fructele plantei, fiind o sursă extraordinară de grăsimi mononesaturate, mai exact cel mai sănătos tip de grăsimi alimentare. Există mai multe feluri de ulei de măsline, însă cel extravirgin este soiul cel mai puțin procesat, fiind considerat a fi și cel mai bun pentru sănătate. Acesta conține acizi grași, care ajută la buna funcționare a sistemului nervos, vitamina E, care susține sistemul imunitar, vitamina K, cu rol cheie pentru sănătatea oaselor și a sângelui, dar și numeroși antioxidanți, care protejează sistemul cardiovascular și luptă împotriva inflamațiilor.

Consumată zilnic, pe stomacul gol, 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, va avea efect pozitiv asupra organismului. Cura trebuie menținută 2 luni.

Beneficii pentru starea de spirit și creier
Dacă te simți deprimat, 1 lingură de ulei de măsline pe zi te poate ajuta. Uleiul conține acizi grași polinesaturați, Omega-3 și Omega-6, care susțin buna dispoziție, precum și funcționarea și dezvoltarea normală a creierului. Studiile au demonstrat că uleiul extravirgin îmbunătățește memoria și protejează creierul de substanțele toxice ce pot provoca boala Alzheimer.

Scade colesterolul
Consumul unei linguri de ulei de măsline zilnic reglează nivelul de colesterol și scade trigliceridele, având astfel efect protector contra hipertensiunii arteriale, accidentului vascular cerebral și infarctului. În plus, acidul oleic din compoziția uleiului de măsline susține sănătatea inimii. În cadrul unui studiu, realizat în 5 ani, s-a demonstrat că persoanele care au consumat ulei de măsline zilnic au avut cu 30% mai puține șanse să dezvolte boli de inimă decât cei care au urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi.

Reduce nivelul de zahăr din sânge
Uleiul de măsline le poate fi de ajutor persoanelor diagnosticate cu diabet. Când diabetul se dezvoltă, organismul fie nu produce suficientă insulină, fie devine rezistent la ea. Acizii grași mononesaturați prezenţi în compoziția uleiului de măsline contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Leac în constipaţie
Administrată pe stomacul gol, 1 lingură de uleiul de măsline reglează digestia și tratează constipația, deoarece grăsimile sale înmoaie materiile fecale, ușurând traseul acestora prin intestin și eliminarea lor. Condiția este ca persoana care urmează cura să adopte un regim alimentar echilibrat, însoțit de consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi și de mișcare fizică. Odată îndeplinite aceste condiții, poți scăpa și de balonare sau grețuri.

Alte avantaje pe care le oferă…

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: