Număr mare de donatori în prima zi a campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

March 28, 2023
170 Views

Peste 80 de persoane au donat sânge luni, 27 martie 2023, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Donatorii au fost întâmpinați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj de studenții voluntari ai UBB care le-au oferit informații despre procesul de donare.

Campania are loc în perioada 2731 martie 2023, în intervalul orar 7.30 – 13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr.18).

Pentru o bună organizare a procesului de donare persoanele care doresc să doneze se pot înscrie completând formularul: https://forms.gle/45gf9ikSF1AwWHzm7.

Campania inițiată de UBB își dorește să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament consecvent în ceea ce privește donarea de sânge, iar pentru a atinge acest obiectiv studenții voluntari ai UBB au realizat o amplă campanie de informare care a precedat campania de donare. În cadrul campaniei de informare peste 10.000 de persoane au fost informate cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Alături de studenții noștri dorim să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate și un gest de implicare în comunitate.

Printre partenerii campaniei se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), FC Universitatea Cluj și Restaurantul Colegiul Academic.

Leave A Comment