Săptămâna verdiană la Opera clujeană : Nabucco și Otello – două spectacole reprezentative teatrului liric universal

March 14, 2023
183 Views

Miercuri, 15 martie, lucrarea verdiană Nabucco, spectacolul despre evoluția poporului evreu sub dominația regelui babilonian Nabucco va prinde culoare pe scena noastră într-o distribuție cu trei invitați de excepție. Baritonul Ionuț Pascu, în rolul regelui Nabucco, basul Gianluca Breda, în rolul profetului evreu Zaccaria și soprana Nadia Cerchez, în rolul primei fiice a regelui Nabucco, Abigaille. Despre acest spectacol se spune că a marcat cariera genialului compozitor italian Giuseppe Verdi, chiar el menționând că aceasta este opera cu care începe cu adevărat cariera mea artistică. Și, deși am avut multe dificultăți de luptat, cu siguranță Nabucco s-a născut sub o stea norocoasă.

Duminică, 19 martie, Otello revine pe scena Operei clujene. Spectacolul verdian, inspirat din capodopera shakespeariană cu același nume, îmbină într-un mod impresionant arta dramatică și muzica, dezvăluind profunzime, amărăciune și un final demn de o tragedie. Opera lui Verdi va aduce aproape de public invitați ca baritonul Ionuț Pascu, în rolul lui Jago, soprana Kele Brigitta, în rolul Desdemonei, dar și debuturile mezzosopranei Iulia Merca în rolul Emiliei și al tenorului Eusebiu Huțan, în rolul lui Cassio.

Iar dacă îți dorești să descoperi cum se creează magia pe scena noastră, dar și care este povestea primului Teatru de Operă din România, te așteptăm alături de noi la seria de Tururi ghidate, programate în această lună.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și la Agenția de Bilete a Operei, vizavi de Opera Națională Română Cluj-Napoca, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

Bucură-te de unele dintre cele mai iubite creații verdiene alături de noi!

Foto : Nicu Cherciu

Leave A Comment

%d bloggers like this: