Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vreme oscilantă și ploi

March 14, 2023
125 Views

Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni, dar sunt așteptate și ploi, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, care a publicat luni, 13 martie, prognoza meteo pentru intervalul 13 – 26 martie 2023.
…..
Vremea în Transilvania
Și la nivelul acestei regiuni vremea se va încălzi la începutul intervalului, astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 14… 16 grade Celsius în zilele de 14 și 15 martie, apoi se va răci semnificativ până la o medie de 6 grade în 16 martie, iar spre finalul săptămânii (19 martie) se vor atinge valori în jurul a 16 grade Celsius. Pentru a doua săptămână de prognoză, deși tendința generală va fi de scădere ușoară, regimul termic diurn se va situa ușor peste normele climatologice, cu o medie de 12…15 grade Celsius.
În prima săptămână diminețile vor fi reci, cu minime termice preponderent negative, în medie de -4… 1 grad Celsius, iar ulterior, până spre finalul perioadei, sunt estimate valori de 2… 3 grade Celsius. Se vor semnala precipitații în jurul datei de 16 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 21 martie.
…..
Vremea la munte
Variații termice semnificative se vor produce în săptămână 13 – 19 martie și în zona de munte. La început vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va urca până la 6… 7 grade Celsius, apoi se va răci până la o medie de -1 grad Celsius în 16 martie, iar spre finalul săptămânii se va reveni la valori de 6… 8 grade Celsius.
Pentru a doua săptămână de prognoză tendința generală va fi de scădere ușoară până la o medie a valorilor maxime de 3… 4 grade Celsius. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, media va fi în general negativă, de -3… 0 grade Celsius, cu valori mai scăzute în perioada 16 – 18 martie, când sunt prognozate minime de -6… -4 grade Celsius. Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: