Cât sport trebuie să facem săptămânal pentru a avea o viață lungă și sănătoasă

March 10, 2023
101 Views

Știm deja că exercițiul fizic, sportul, are numai beneficii pentru noi. Endorfinele generate în timpul mișcării ne îmbunătățesc starea de spirit, ne stimulează funcțiile creierului, ne mențin corpul puternic și, în general, cresc calitatea și durata vieții.
Noi cercetări confirmă impactul mișcării asupra longevității și subliniază exact de câtă mișcare avem nevoie în fiecare săptămână pentru a trăi mai mult și a fi mai sănătoși.

Studiu: mișcarea ne prelungește viața
Un nou studiu, publicat în revista Circulation și finanțat de Asociația Americană a Inimii, a analizat modul în care practică exerciții fizice peste 116.000 de adulți timp de peste 30 de ani.

Antrenamentele lor au fost împărțite în două categorii:

•Activitate fizică moderată. Se referă la exerciții precum: mersul pe jos, ciclismul sau mișcările calestenice ușoare (un sistem de exerciții care are ca scop stăpânirea propriei greutăți corporale), yoga, jogging ușor sau pur și simplu o plimbare.

•Activitate fizică intensă, viguroasă. Acest tip de exercițiu crește în mod semnificativ ritmul cardiac, cum ar fi: jogging/alergarea sau antrenamentele mai intense de tip cardio.

Cercetătorii au fost interesați să vadă impactul pe care îl are activitatea fizică efectuată de subiecții participanți la studiu asupra riscului de mortalitate (durata vieții acestora).

Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății spun că ar trebui să facem150-300 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână și între 75 și 150 de activitate fizică intensă săptămânal sau o combinare a celor două tipuri de activitate fizică.

Oamenii de știință au descoperit că exectuarea cu regularitate a exercițiilor fizice este strâns legată de longevitate, mai mult decât se credea până în prezent.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: