Ai obiceiul să dormi după-amiază? Află dacă este bine sau rău!

February 16, 2023
149 Views

Mulți dorm după-amiază, mai ales în vacanță sau în zilele libere. Somnul după-amiaza are beneficiile sale, dar poate avea și unele efecte dăunătoare, scrie Health Shots.

În unele țări, să dormi dup-amiază este un stil de viață. Chiar și magazinele sutn închise câteva ore, tocmai pentru a respecta această rutină a oamenilor. Dacă ai încercat, probabil că te-ai simțit revigorat după somnul de la amiază. Iată când se paote transforma din bun, în dăunător, alături de medicul Navneet Sood, specialist citat de Health Shots

Reduce stresul
Citând o cercetare făcută în Japonia, dr. Sood spune că oamenii care lucrează până târziu, rămân treji mult timp, iar oboseala crește. De asemenea, nivelul de stres crește treptat. Într-o astfel de situație, să tragi un pui de somn în timpul zilei poate fi benefic pentru a reduce acest tip de stress și a te odihni mai bine.

Scade oboseala
În funcție de ciclul nostru circadian, putem să ne simțim obosiși la prânz, mai ales dacă avem obiceiul să ne trezim foarte devreme. Este dovedit că temperatura corpului scade ușor la fiecare 12 ore, semn al oboselii organismului. Acest lucru se paote îmtrâmpla după-amiaza și un pui de somn de cel mult 30 de minute poate ameliora oboseala într-o mare măsură.

Te ajută să fii prezent
Este dificil să rămâi la fel de concentrate pe durata intregii zile. Dr. Sood spune că toți simțim o descrețere a energiei după prânz, care se întâmplă în principal între orele 13:00 și 16:00. În acest timp, temperatura corpului scade ușor, apre o ușoară letargie și scade vigilența. Așadar, un pui de somn, ajută.

Dormitul după-amiaza nu este ideal
Oamenii care trag un pui de somn după-amiază au de câștigat, dar cei care chiar dorm după-amiaza, adică au un somn de 8 ore, pot să-și afecteze sănătatea pentru că acest lucru are impact negative asupra somnului pe timp de noapte

Leave A Comment

%d bloggers like this: