Putin pregătește o lovitură devastatoare: trimite în Ucraina racheta ‘Satan’

February 14, 2023
135 Views

Oficialii militari din Ucraina, dar și din serviciile de informații occidentale, susțin că Vladimir Putin pregătește o lovitură majoră pe 24 februarie, la un an de la începerea invaziei în Ucraina. Jurnaliștii străini susțin că Vladimir Putin are în plan să trimită în Ucraina rachetele ”Satan 2”, cele care au o capacitate de distrugere mai mare decât bombele nucleare lansate de SUA, în al Doilea Război Mondial.

Racheta hipersonică ce este cunoscută și sub nunele de Sarmat, cântărește nu mai puțin de 220 de tone, scrie The Independent. Satan 2 e capabilă să transporte 15 focoase nucleare, iar liderilor armatei de la Kremlin li s-ar fi transmis să se aștepte pentru lansarea rachetei „de neoprit” între 15 și 25 februarie 2023.

Satan 2 ar putea fi testată în ținuturile Rusiei din Kamchatka. Domeniul de testare e o zonă de impact cu rachete balistice intercontinentale rusești.

Vladimir Putin și șefii armatei controlate de la Moscova au vorbit în repetate rânduri despre Satan 2. Potrivit liderului de la Kremlin, racheta este „invincibilă”, cântărețte 220 de tone, are o rază de acțiune de până la 18.000 de kilometri, o lungime de 36 de metri și poate atinge o miteză maximă de 24.500 km/h. Astfel, aceasta e nedetectabilă pentru orice scut antirachetă din lume.

Potrivit analiștilor din presa internațională, Satan 2 este de 1.000 de ori mai puternică decât bombele nucleare pe care SUA le-au lansat în cel de-Al Doilea Război Mondial la Hiroshima și Nagasaki, în Japonia, în anul 1945.

Leave A Comment

%d bloggers like this: