6 din 10 angajaţi români nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca de acasă ori hibrid

February 6, 2023
88 Views

Drumul spre munca şi viaţa la birou par… coşmar pentru cei mai mulţi dintre angajaţi. Inclusiv la noi în ţară. Şi asta pentru că 6 din 10 angajaţi români spun că nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca de acasă ori hibrid. Pe de altă parte, patronii caută soluţii pentru a-şi atrage angajaţii la sediu: cumpără mese de ping pong sau cuptoare în care aceştia îşi pot face prăjituri în pauze
2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la birou, după pandemie. În acest moment, 46% dintre angajați lucrează exclusiv de la sediul companiei. Doar 18 procente muncesc integral de acasă. Restul, împart programul între casă și birou.

Mai bine de jumătate dintre participanții la sondaj spun că lucrează cel puțin cinci zile pe lună de la birou. 14 la sută vin la sediul companiei doar o dată pe lună.

Întrebați ce schimbări ar vrea să facă anul acesta, cei mai mulți (respectiv 28,3%) angajaţi spun că preferă să lucreze hibrid, dar să poată decide singuri câte zile vin la birou. Principalul avantaj pentru companii atunci când îi lasă pe angajaţi să lucreze de acasă sunt facturile reduse la curent şi căldură. Dar nu pot gestiona direct modul în care angajaţii îşi îndeplinesc sarcinile.

6 din 10 angajaţi nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca de acasă sau hibrid. Pentru un sfert dintre respondenți asta ar cântări cel mai greu în decizia de a schimba serviciul.

Leave A Comment

%d bloggers like this: