A început vaccinarea antigripală în farmacii. LISTA farmaciilor unde te poți vaccina

January 18, 2023
120 Views

Vaccinarea împotriva gripei este posibilă, începând de astăzi, și în farmaciile comunitare din România autorizate în acest sens de Ministerul Sănătății în cadrul unui program pilot. „Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată, în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele două sezoane, motiv pentru care a şi fost instituită starea de alertă epidemiologică din cauza gripei”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciştilor. Vaccinul gripal nu este oferit gratuit în farmacii – cei care doresc să le fie administrat trebuie să îl cumpere în prealabil. Administrarea lui în farmacie îi scutește, însă, pe doritori, de un drum suplimentar cu vaccinul cumpărat din farmacie la medicul de familie.

Vaccin gripal
Vaccinarea antigripală în farmacii se realizează de către farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară, organizate de universităţile de medicină şi farmacie din România în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Unde te poți vaccina în farmacie. Lista farmaciilor autorizate din București și din țară
Vaccinarea antigripală se poate face, în acest moment, în farmaciile autorizate din Bucureşti şi din 15 judeţe, arată Colegiul Farmaciștilor, într-un comunicat.

Lista farmaciilor, în continuă completare, unde se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la rubrica Pacienti/Farmacii şi drogherii/tabel farmacii vaccinare şi pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România www.colegfarm.ro, precum şi pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro.

Ce trebuie să faci pentru a te vaccina la farmacie
Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie:
-să consulte lista farmaciilor autorizate
-să se programeze telefonic
-să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere
-să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată
-să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

Vaccinarea în farmacie, numai cu recomandare de la medic

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: