Nevoia de resursa umana pe piata muncii actuala a crescut considerabil in ultimele luni din 2022 (analiza)

January 17, 2023
90 Views

Nevoia de resursă umană pe piaţa muncii a crescut considerabil în ultimele luni din 2022, înregistrând în ultimul trimestru un avans de 34% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar previziunile pentru 2023 sunt de creştere, atât a volumului de joburi, cât şi a diversităţii domeniilor de activitate, în aproape toate industriile, relevă datele unei analize realizate de un portal de joburi.

“Ultimii doi ani nu doar că au adus schimbări majore asupra modului de lucru pe piaţa muncii, ci au produs schimbări şi la nivelul cererii din partea angajatorilor. Analizând datele din spatele site-ului de joburi www.hipo.ro, în lunile octombrie – decembrie s-a înregistrat o creştere cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, mai exact 30.749 de joburi disponibile în 2022, spre deosebire de cele 22.968 din 2021. Cu alte cuvinte, nevoia de resursă umană pe piaţa muncii actuală a crescut considerabil în ultimele luni din 2022”, arată analiza portalului de joburi Hipo.ro, singurul site de carieră adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare.

Potrivit sursei citate, în prezent, cel mai activ domeniu pe piaţa muncii, din punct de vedere al numărului generos de oportunităţi, este IT Software. Urmează Customer support – Client service, Inginerie, Vânzări şi Contabilitate-Finanţe.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: