Noul termen până la care românii care locuiesc la bloc sunt obligați să își monteze contoare pentru căldură și apă caldă sau repartitoare – lege promulgată

January 10, 2023
228 Views

Termenul până la care românii care locuiesc la bloc sunt obligați să își monteze contoare pentru căldură și apă caldă sau repartitoare este 31 decembrie 2023, conform unei legi promulgate luni de președintele Klaus Iohannis. Termenul se tot amână din 2007. La blocurile vechi, montarea contoarelor este posibilă doar dacă se schimbă țevile, ceea ce este greu de crezut că se va întâmpla, astfel că obligația vizează în principal repartitoarele.

”Această Lege practic prorogă de la 31 decembrie 2022 până la 31 decembrie 2023 termenul până la care exista obligația de montare a sistemelor de măsurare individuală: contoare individuale sau repartitoare, acolo unde nu este fezabil să montezi contor.

Practic, până la 31 decembrie trebuie să ne montăm ori contoare ori repartitoare. Ceea ce aici nu apare, dar apare în penultima modificare a legii, este obligația autorității publice locale de a face un regulament în care să se specifice cum stabilești dacă este fezabil să montezi contor sau repartitor”, a explicat pentru HotNews.ro Mihai Mereuță, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat.

Care sunt costurile

Foto : agerpres.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: