Remedii eficiente pentru detoxifierea după mesele bogate în grăsimi. Ce ierburi aromatice fac minuni

January 2, 2023
108 Views

Cele mai eficiente remedii pentru detoxifierea de după sărbători sunt ierburile aromatice care ajută ficatul, bila şi splina să scape de grăsimile acumulate.

Suprasolicitarea tubului digestiv poate provoca de la o banală indigestie sau gastrită până la pancreatită acută. De aceea, consumul de alimente trebuie să fie controlat. Tentaţia de a ne răsfăţa cu delicii culinare este foarte mare, însă orice persoană care vrea să se bucure de sănătate ar trebui să aibă o alimentație temperată de sărbători.

Deşi urmările mâncatului în exces în această perioadă sunt cunoscute de majoritatea oamenilor, este surprinzător cum an de an numărul persoanelor care au nevoie de consult de specialitate este, în continuare, la fel de ridicat, arată medicii.

Ceaiul de ghimbir cu lămâie
Printre cele mai bune ceaiuri contra constipației se află și cel din ghimbir. Când constipația apare din cauza unei digestii lente, rădăcina de ghimbir este soluția. Mulți oameni folosesc ceaiul de ghimbir pentru a calma iritarea sistemului digestiv și pentru a îmbunătăți digestia după o masă grea.

Menta scade apetitul
Ceaiul de mentă este foarte benefic pentru sistemul digestiv și ajută la ameliorarea problemelor cum ar fi balonare, greață și flatulență. Este foarte revigorant, nu trebuie să fie îndulcit și are un efect relaxant și antispastic. Printre cele mai frecvente afecţiuni ce pot fi tratate cu mentă se regăsesc indigestiile şi senzaţiile de balonare, dar şi diareea acută. Mai mult decât atât, spun specialiştii şi crampele abdominale, balonarea şi tulburările de tranzit intestinal pot fi combătute foarte uşor cu uleiul volatil de mentă. Nici gastritele nu au nicio şansă, dacă se administrează infuzie de mentă. La fel şi voma şi stările de greaţă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: