Aproape 30% dintre români oferă altor persoane cadourile pe care le primesc de Crăciun (studiu)

December 14, 2022
189 Views

Aproape 30% dintre români oferă altor persoane cadourile pe care le primesc de Crăciun în timp ce 67% se bucură atunci când primesc şosete, potrivit unui studiu realizat de platformă online de modă.

“Poate că în copilărie lista de dorinţe era o necesitate de Sărbători, însă lucrurile se schimbă odată cu trecerea timpului. 52% dintre români nu obişnuiesc să se gândească la darurile pe care şi le doresc. De ce? Elementul surpriză este motivul principal în cazul a 57% dintre respondenţi. Desigur, utilizarea eficientă a timpului este un alt factor important, dar şi faptul că este mai plăcut să-i laşi pe ceilalţi să se străduiască, fără a le da sfaturi. Fără o listă de dorinţe, se întâmplă ca unele cadouri să nu fie pe gustul celor care le primesc. Din fericire, românii au găsit soluţii şi pentru aceste cazuri. 36% păstrează cadourile pe care le-au primit de la cunoştinţe drept amintire, 29% le oferă altor persoane, în timp ce alte câteva procente (7%) le returnează la magazinul de la care au fost achiziţionate sau le donează celor ce au nevoie”, se arată în studiul citat.

Şosetele reprezintă un cadou bine-venit de Crăciun, în condiţiile în care 67% dintre români declară că se bucură când le primesc. 20% dintre participanţii la studiu au parte anual de o pereche primită în dar, în timp ce alte persoane au afirmat că primesc chiar mai mult de 6 perechi.

Potrivit cercetării, 94% dintre români oferă daruri partenerilor, părinţilor, fraţilor sau copiilor, iar mai apoi prietenilor, membrilor din familia extinsă, colegilor sau propriei persoane.

…..

Leave A Comment