250 de ani de știri. Arcanum Digiteca, biblioteca online cu care te plimbi prin timp

November 23, 2022
87 Views

S-a lansat Digiteca, platforma online care centralizează milioane de documente istorice, de la ziare, reviste și publicații. Cei care sunt pasionați de istorie au acum acces la informații valoroase. În timp ce vizualizați acest articol, îl puteți încerca fără un abonament. Totodată, în 25 noiembrie vom avea reducere excepțională de Black Friday, ceea ce înseamnă că un abonament pentru 10 luni va costa 140 de lei.

Când te gândești la digitalizarea de documente în online, ești tentat să crezi că ele sunt fie de găsit doar în biblioteci, fie pe platforme complicate, greu accesibile și de calitate proastă. Publisherul online Arcanum dărâmă însă toate aceste stereotipuri. Compania se ocupă cu digitalizarea în masă, arhivarea și publicarea documentelor tipărite, astfel încât orice doritor să le poată consulta de oriunde cu ușurință.

Din dragostea pentru digitalizare s-a născut și Digiteca, o platformă online care centralizează milioane de documente, de la ziare, reviste și publicații, toate digitalizate prin cele mai moderne mijloace. Scannere de înaltă performanță oferă imagini clare ce sunt apoi transferate către documente PDF de rezoluție mare, astfel încât textele și imaginile se disting clar, ca și cum ai ține în mână acea bucățică de ziar sau revistă. De la ediții ale ziarului Adevărul (Adeverul, pe atunci) din 1914, numere din revista Știință și tehnică din 1999, toate sunt disponibile prin doar câteva click-uri.

…..

Un instrument util pentru jurnaliști, membrii ai mediului academic sau simplii curioși, biblioteca digitală Arcanum e accesibilă pe baza unor abonamente diverse, fie pentru persoane fizice, fie pentru instituții. Practic, doritorii își pot fie alege un abonament predefinit fie, dacă este vorba despre o instituție, pot opta pentru pachete personalizate. Indiferent de alegere, însă, accesul la milioanele de pagini digitalizate cu o claritate incredibilă e o experiență fascinantă, de neratat.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: