Care este temperatura ideală în casă?

November 10, 2022
195 Views

Nici prea cald, nici prea rece, dar mai bine să aflăm ceea ce spun experții legat de temepratura ideală pe care ar trebui să o avem în casă.

Potrivit Endesa, temperatura ideală din casă ar trebui să se situeze între 20 și 21 °C în timpul zilei și între 15 și 17 °C noaptea. Par temeraturi scăzute, mai ales pe timpul nopții, dar specialiștii spun că cei care simt că le este frig se pot îmbrăca cu niște pijamale mai groase, în timp ce persoanele care suferă de cald își pot alege pijamale mai subțiri.

Temperatura ideală este diferită pentru fiecare dintre noi.
Recomandarea unanimă este pentru temperatura de 20-21ºC, dar dacă dormitorul este deosebit de rece sau prost izolat ar trebui să ai o sursă de căldură care să ridice temperatura. Mai mult, pentru a păstra temepratura într-o camera prost izolată poți trage perdelele, coborî jaluzelele și pune perne speciale în geamuri.

Nu simțim temperatura la fel
Când vine vorba de senzația de căldură sau frig, nu suntem toți la fel. Unii suferă mereu de frig, iar alții pot suporta cu lejeritate temperaturi scăzute stand în tricou. De exemplu, persoanele cu un volum mai mare de grăsime corporală rezistă mai bine la frig. De aceea, adaptarea temepraturii la felul în care tu o percepi este mai importantă pentru confortul personal decât recomandările experților.

…..

Foto : homelux.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: