IMM-urile din Romania, mai putin competitive din cauza nivelului scazut al digitalizarii (lideri telecom)

November 9, 2022
80 Views

 

Nivelul de intensitate a utilizării de bază a instrumentelor digitale de către IMM-uri ne clasează, ca ţară, pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE), cu o pondere de 22% din total, ceea ce face aceste afaceri mai puţin competitive atât pe plan intern, cât şi extern, sunt de părere liderii de business din cadrul a două companii de telecomunicaţii.

“Avem potenţial, dar el trebuie să crească şi mai mult. Pe de altă parte, dacă mă uit la zona de business, avem nişte cifre care arată potenţial, dar arată, pe de altă parte, şi ratarea oportunităţilor de până acum, în sensul că nivelul de intensitate a utilizării instrumentelor digitale de către IMM-uri la nivelul de bază arată că suntem pe ultimul loc. Vorbim despre 22% dintre companii care folosesc instrumente digitale de bază… În acelaşi clasament, numărul companiilor care fac schimb folosind mijloace informatice reprezintă 17% din numărul total de companii. La fel, din păcate, pe ultimul loc. Concluzia mea este că este foarte mult potenţial aici, dar în acelaşi timp că ne trebuie nişte politici foarte bine stabilite, dirijate şi în acelaşi timp o accelerare foarte mare pentru a recupera acest decalaj. Ce reflectă la nivelul a economiei acestei cifre este faptul că, practic, n-avem nicio şansă să ne atingem potenţialul real şi să recuperăm decalajul economic faţă de Europa de Vest”, a susţinut Florin Popa, Business to Business Director, Orange România.

În viziunea acestuia, situarea României pe ultimele locuri în clasamentul DESI “nu ne face cinste”, deşi sunt segmente în care există cifre pozitive.

……

Lideri din industria hi-tech şi telecom din România, autorităţi şi jucători din mediul privat analizează progresul actual al României în procesul de transformare digitală, în cadrul unei conferinţe de specialitate organizată de publicaţia ZF, în sistem hibrid, în perioada 8 – 10 noiembrie. AGERPRES

Foto : zf.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: