Trenduri tehnologice in 2023 : Utilizarea de superaplicatii, metaverse si sisttemul imunitar digital (Gartner)

November 8, 2022
111 Views

Sustenabilitate, metaverse sau sistemul imunitar digital reprezintă câteva dintre tendinţele tehnologice preconizate de către specialiştii Gartner pentru anul viitor, în cadrul raportului “Top Strategic Technology Trends for 2023”, publicat luni.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte sustenabilitatea, directorii trebuie să investească mai mult în soluţii inovatoare care sunt concepute pentru a răspunde cererilor ESG.

Un al doilea trend al anului 2023 din punct de vedere tehnologic este un metaverse complet are să fie independent de dispozitiv şi să nu fie deţinut de către un singur furnizor. Pe acest segment, până în 2027, Gartner estimează că peste 40% dintre organizaţiile mari din întreaga lume vor folosi o combinaţie de Web3, cloud AR şi gemeni digitali în proiecte bazate pe metaverse care vizează creşterea veniturilor.

O altă tendinţă face referire la superaplicaţii cu propriul set de funcţionalităţi, ce se poate adresa terţilor pentru a dezvolta şi a publica propriile mini-aplicaţii. În următorii cinci ani, consultanţii Gartner estimează că peste 50% din populaţia globală va utiliza activ zilnic mai multe superaplicaţii.

Sistemele adaptive de Inteligenţă Artificială (AI) reprezintă o tendinţă tehnologică în anul viitor cu scopul de a reinstrui în mod continuu modelele şi de a învăţa în mediile de dezvoltare şi în care rulează, pe baza unor date noi, pentru a se adapta rapid la schimbările induse de circumstanţele din lumea reală care nu au fost prevăzute sau disponibile în timpul dezvoltării iniţiale.

Conform raportului de specialitate, sistemul imunitar digital este un alt segment de viitor. Astfel, imunitatea digitală combină perspectivele bazate pe date despre evoluţia operaţiunilor, testarea automată şi extremă, rezolvarea automată a incidentelor, ingineria software în cadrul operaţiunilor IT şi securitatea în lanţul de aprovizionare a aplicaţiilor pentru a creşte rezistenţa şi stabilitatea sistemelor. Gartner preconizează că, până în 2025, organizaţiile care investesc în construirea imunităţii digitale vor reduce timpul de nefuncţionare a sistemelor lor cu până la 80%, iar acest lucru se traduce direct în venituri mai mari.

…..

Gartner, Inc. (NYSE: IT) este o companie americană de consultanţă şi cercetare în IT, ce oferă o perspectivă obiectivă şi utilă pentru directori şi echipele lor. AGERPRES

Foto : trustmyscience.com

Leave A Comment

%d bloggers like this: