Mijloacele de identificare electronică, deja disponibile pentru cetățeni

October 23, 2022
147 Views

Ce este un mijloc de identificare electronică?Potrivit Regulamentului eIDAS, un mijloc de identificare electronică este ceva material și/sau imaterial care poate fi folosit pentru autentificarea unei persoane la servicii online. Mijloacele de identificare sofisticate pot include un sistem de identificare biometrică care folosește date precum amprentele digitale sau răspunsurile la întrebări personale pentru a identifica o persoană.

Exemple de mijloace de identificare electronică notificate potrivit Regulamentului eIDAS sunt dispozitivele de semnătură electronică, cardurile de utilizator, certificatele digitale și dispozitivele sau aplicațiile mobile. Mijloacele de identificare electronică pot fi folosite, pentru a obține acces la anumite servicii online, cum ar fi conturile bancare, serviciile de sănătate, serviciile fiscale sau serviciile de e- Guvernare și e-Administrație.

Care este diferența dintre identitate digitală și mijloc de identificare electronică?

Un mijloc de identificare electronică (MIE sau mai popular eID) se referă la un tip de identitate digitală care este utilizat în mod special în scopul autentificării electronice a identității cuiva. Un eID poate fi un permis de conducere digital sau un pașaport. În general, conține informații personale mai detaliate decât o identitate digitală standard.

Sistemele eID oferă o serie de avantaje față de metodele tradiționale de identificare, precum documentele pe hârtie sau verificarea personală. Sunt mai sigure, mai eficiente și mai convenabile. În plus, sistemele eID pot fi folosite pentru a verifica online identitatea unei persoane, ceea ce este din ce în ce mai important în lumea noastră digitală.

De ce există mijloace de identificare electronică emise de companii private?
În general, identificarea electronică (eID) se referă la utilizarea mijloacelor electronice pentru identificarea persoanelor sau confirmarea identității acestora.

În multe cazuri, companiile private emit eID-uri în numele guvernelor.

Există mai multe motive pentru acest lucru:

Companiile private au adesea mai multă experiență în dezvoltarea și gestionarea sistemelor de identificare electronică.
Companiile private pot fi capabile să furnizeze aceste servicii mai ieftin decât agențiile guvernamentale.
Companiile private ar putea fi mai dispuse să își asume riscul de a dezvolta și gestiona sisteme eID, deoarece pot obține profit din acest lucru.

Regulamentul eIDAS este cadrul legal care permite companiilor private să emită mijloace de identificare electronică în numele guvernelor.

Ce este IDBC?

……

Leave A Comment