Dezbaterea OPERELE NAȚIONALE ROMÂNE – ISTORIE ȘI VIITOR

October 13, 2022
168 Views

“- Zilele Academice Clujene –
Cu prilejul unuia dintre cele mai importante evenimente academice din această toamnă, Zilele Academice Clujene, joi, 13 octombrie, ora 18:00 la mushuROI Creative Hub, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în calitate de instituție parteneră, va fi gazda unui eveniment în premieră pentru România: OPERELE NAȚIONALE ROMÂNE – ISTORIE ȘI VIITOR, ce îi va avea ca invitați pe reprezentanții celor patru Opere Naționale din România. Un eveniment unic la care vor participa: conf. univ. dr. Florin Estefan – Manager General al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, prof. asoc. Daniel Magdal – Director General Adjunct al Operei Naționale București, Cristian Rudic – Manager al Operei Naționale Române Timișoara, Florin Guzgă – Director Artistic al Operei Naționale Române Iași, iar moderatorul acestei întâlniri va fi C.D.A. drd. Cristian Avram – Director Marketing al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Publicul va avea, de asemenea, ocazia să interacționeze și să participe activ în cadrul acestei dezbateri.

Unul dintre baritonii de referință ai țării noastre, Florin Estefan, se remarcă prin impresionantul său repertoriu operistic. Solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, baritonul aduce instituției viziunea sa inovatoare și din ipostaza de Manager General, fiind totodată cel mai tânăr manager din istoria instituției. Managerului clujean i se va alătura Daniel Magdal, a cărui evoluție în repertoriul pentru tenor spinto-dramatic l-a purtat pe scene ale Operelor din întreaga Europă, dar și în America și Asia, bucurându-se de recunoaștere națională și internațională.

Prelegerea va fi continuată de Cristian Rudic, care, după ce a debutat în roluri importante de bariton liric pe scena Operei Române din Timişoara, şi-a îmbogăţit repertoriul cu participări numeroase în concerte simfonice sau de muzica sacră, având importante colaborări în țară și străinătate. Evenimentul va fi încheiat de unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, Florin Guzgă, recunoscut datorită numeroaselor premii naționale și internaționale și a colaborărilor cu opere din țară și din străinătate, debutând pe scena lirică națională în 2013, la Iași.

Moderatorul întregii dezbateri, Cristian Avram, este Director Marketing al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat al Academiei de muzică clujene, fiind producător general al celor mai importante evenimente ale Operei Române clujene, implicându-se de-a lungul timpului în organizarea unor evenimente naționale și internaționale.

Evenimentul se va desfășura la mushuROI Creative Hub, situat la etajul doi al clădirii fostei fabrici „Clujeana” (Piața 1 Mai, nr. 4-5), fiind un spaţiu de producţie creativă, un multistudio de creație colaborativ și interdisciplinar în care concepte generice precum modular workspace, creative playground, interdisciplinary showspace, project incubator și creative community hub încep să prindă formă și viaţă.

Așadar, vă așteptăm alături de noi joi, 13 octombrie, ora 18:00 la mushuROI Creative Hub, într-o atmosferă ce invită la dezbatere și găsirea de soluții inovative pentru operele naționale din România. Intrarea la acest eveniment este liberă!

Sunteți invitați să fiți parte a unui eveniment unic!”

Leave A Comment

%d bloggers like this: