Ministrul Energiei îi roagă pe oameni să citească lunar indexul pentru a plăti consumul real al facturilor la energie

October 13, 2022
139 Views

Pentru ca factura la energie să reflecte consumul actual și nu cel de anul trecut, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-ar dori ca toți românii să citească lunar indexul. Discuțiile contradictorii legate de Ordonanța de urgență pe energie continuă, după ce la nivel european, patru țări s-au opus unui sistem de plafonare a prețurilor și consumului.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut comisiilor de politică economică și de industrii să-i invite la dezbaterile asupra actului normativ pe reprezentanții producătorilor, distribuitorilor, furnizorilor, precum și ai celorlalți actori implicați în acest domeniu strategic. Comisiile au fost sesizate pe fond cu întocmirea raportului la Ordonanța de urgență privind energia.

Cu toate acestea, oficialii întârzie cu modificările care ar trebui efectuate. OUG privind măsurile aplicabile clienților finali din piață de energie electrică și gaze naturale, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul energiei, ar trebui să fie gata zilele acestea.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: