Cluj-Napoca : Acord in premiera nationala intre UBB si un consortiu de afaceri italian pentru un centru de excelenta

September 23, 2022
205 Views

În premieră pentru mediul universitar românesc, Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca şi un consorţiu de afaceri din Italia au semnat un acord de parteneriat pentru înfiinţarea unui centru de excelenţă în România.

“UBB – acord de parteneriat cu lideri ai mediului de afaceri italian pentru crearea primului Centru de excelenţă din România bazat pe colaborarea dintre Confindustria România şi o universitate românească. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi consorţiul Italian Confindustria Romania au semnat, în premieră pentru mediul universitar românesc, un acord de parteneriat al cărui obiectiv final este crearea în România a primului Centru de excelenţă bazat pe colaborarea Italian Confindustria şi o universitate românească”, se arată într-un comunicat transmis, joi de UBB.

Potrivit sursei citate, acordul semnat de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, şi de preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola, în prezenţa reprezentanţilor principalelor companii italiene de pe piaţa românească (ex. Intesa SanPaolo Bank, Pirelli Tyres Romania, Unicredit Bank, Technology Reply Romania, Ifis Finance, FSP Global Group e Studio Antico e Partners), prevede, alături de obiectivul general al Centrului de excelenţă, iniţierea unor programe noi de master şi doctorat, extinderea şi intensificarea colaborărilor dintre UBB şi universităţile din Italia, precum şi programe de burse dedicate studenţilor UBB.

De asemenea, noua colaborare cuprinde organizarea unei dezbateri anuale pe tema nevoilor şi provocărilor mediului economic, social, educaţional şi sanitar din România.

…..

Leave A Comment