Cine trebuie să evite caisele, cele mai aromate fructe ale verii. Pericolul din fructele uscate

August 3, 2022
124 Views

Consumate în mod frecvent, aromatele caise ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor şi luptă împotriva infecţiilor din organism.

Deşi sunt o sursă importantă de vitamine, fructele care fortifică sistemul osos şi menţin echilibrul electrolitic în organism nu sunt indicate oricui. Diabeticii şi cei cu stomacul sensibil trebuie să le consume cu prudenţă.

“În general nu există riscuri asociate cu consumul de caise, cu excepţia unor alergii pe care le pot avea unele persoane. Există, însă, preocupări cu privire la sănătatea caiselor uscate. La uscarea fructelor se folosesc sulfiţi iar aceştia pot induce atacuri de astm. De aceea, în scop medicinal, trebuie folosite caisele proaspete în locul celor uscate. Persoanele care au un stomac sensibil le pot consuma cu moderaţie, curăţate de coajă”, explică Marina Grigore, apifitoterapeut.

Conţin doar 48 de calorii la 100 g

Caisele sunt fructe recomandate şi în cazul unor anemii pentru că dispun de foarte multe proprietăţi nutritive iar faptul că sunt hipercalorice te vor ajuta foarte mult dacă urmezi o dietă.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: