UNSAR : 7 din 10 romani vor sa plece in vacanta asigurati

July 29, 2022
165 Views

Peste 60% dintre români intenţionează să plece anul acesta în vacanţă, iar 68% dintre aceştia au intenţia de a încheia şi o asigurare de călătorie, conform celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR-IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

Interesul acestora este, în principal, de a fi asiguraţi pentru riscuri precum îmbolnăvire/accident produs în afara ţării (19%), riscul de anulare a călătoriei (12%) şi riscul de îmbolnăvire/accident pe teritoriul României (5%), precizează Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, interesul arătat faţă de acoperirea acestor riscuri este confirmat şi de nivelul despăgubirilor achitate de către companiile de asigurări membre UNSAR. Anul trecut, nivelul despăgubirilor plătite a fost de peste 17,6 milioane lei (aproximativ 3,6 milioane euro), fără a lua în calcul şi nivelul rezervelor de daună alocate în baza asigurărilor de călătorie, care pot fi semnificative ca valori, rezultă dintr-o analiză realizată la nivelul asociaţiei.

Din totalul despăgubirilor, peste 90% (16,1 milioane lei) au reprezentat cheltuieli medicale de urgenţă pentru restabilirea stării de sănătate a asiguraţilor. În această categorie intră riscuri de bază precum consultaţii şi tratamente medicale, intervenţii chirurgicale în caz de urgenţă, spitalizare ca urmare a unei îmbolnăviri/accident, intervenţii stomatologice, accidente ca urmare a practicării unor sporturi de sezon, infectare cu COVID-19, servicii de ambulanţă, servicii de repatriere medicală (în cazul în care asiguratul nu poate beneficia de servicii medicale adecvate în zona în care se află) sau chiar repatriere în caz de deces etc.

…..

Leave A Comment