Dieta cu ciocolată neagră. Ce efecte are asupra creierului

July 27, 2022
267 Views

Consumul de ciocolată este de obicei descurajat de nutriționiști, deoarece ciocolata poate fi bogată în calorii, grăsimi și zahăr. Cu toate acestea, pudra de cacao, ingredientul principal al ciocolatei, s-a dovedit a avea numeroase beneficii atât pentru corp cât și pentru minte.

Se ştie că pudra de cacao este bogată în nutrienţi de calitate și este o sursă puternică de antioxidanți, substanțe care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și foarte reactive produse de organism ca răspuns la stresul mediului și asociați cu îmbătrânirea și boala. În plus, s-a descoperit că pulberea de cacao ajută la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea declinului cognitiv.

Dieta cu ciocolată neagră influențează o anumită regiune a creierului
În ciuda acestor proprietăți benefice, batoanele de ciocolată existente în comerţ conțin rareori doar cacao; acestea au și zahăr, uleiuri, unt și alte ingrediente nesănătoase pentru organism. Așadar, dieta cu ciocolată neagră, care conține un procentaj ridicat de cacao, ar putea fi cea mai sănătoasă opțiune când vine vorba de ciocolată.

Elham Kalantarzedeh, Maryam Radahmadi și Parham Reisi, trei cercetători de la Universitatea de Științe Medicale din Isfahan, din Iran, au efectuat recent un studiu pe șobolani care investighează impactul diferitelor modele alimentare cu ciocolată neagră asupra sinapselor dintr-o anumită regiune a creierului, cunoscută sub numele de zona CA1 a hipocampului, informaţie confirmată şi de academicienii de la Harvard. Descoperirile lor, publicate în Nutritional Neuroscience, sugerează că dieta cu ciocolată neagră ar putea avea efecte benefice asupra creierului persoanelor care prezintă stres cronic de izolare.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: