Consumul de ciocolată este de obicei descurajat de nutriționiști, deoarece ciocolata poate fi bogată în calorii, grăsimi și zahăr. Cu toate acestea, pudra de cacao, ingredientul principal al ciocolatei, s-a dovedit a avea numeroase beneficii atât pentru corp cât și pentru minte.
Se ştie că pudra de cacao este bogată în nutrienţi de calitate și este o sursă puternică de antioxidanți, substanțe care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și foarte reactive produse de organism ca răspuns la stresul mediului și asociați cu îmbătrânirea și boala. În plus, s-a descoperit că pulberea de cacao ajută la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea declinului cognitiv.
Dieta cu ciocolată neagră influențează o anumită regiune a creierului
În ciuda acestor proprietăți benefice, batoanele de ciocolată existente în comerţ conțin rareori doar cacao; acestea au și zahăr, uleiuri, unt și alte ingrediente nesănătoase pentru organism. Așadar, dieta cu ciocolată neagră, care conține un procentaj ridicat de cacao, ar putea fi cea mai sănătoasă opțiune când vine vorba de ciocolată.
…..