Dieta cu lime sau lamaie verde

July 7, 2022
179 Views

Lime sau “lămâia verde” este un fruct foarte versatil, care poate fi folosit atât că un condiment în multe feluri de mâncare din carne sau pește, ca și în prepararea de deserturi sau sucuri bogate în vitamina C. 100 de grame de lime au doar 26 de calorii, iar beneficiile lor pot fi obținute prin utilizarea de suc și coaja rasă, bogate în uleiuri esențiale. Un exemplu perfect este sucul de lime cu pere, care, cu puține calorii, inhibă senzația de foame și poate înlocui o gustare atunci când simți foamea între mese.

Ce beneficii pentru sănătate are lime
Lime ajută la îmbunătățirea imunității, deci este un mare aliat pentru răceli și gripă, mai ales atunci când sunt utilizate în prepararea ceaiului, alături de mierea de albine, de exemplu. De asemenea, alte beneficii includ:

-ajută la tratarea constipației deoarece stimulează intestinul, mai ales dacă sucul este stors în puțină apă caldă;
-detoxifică organismul, ajută la pierderea în greutate și îmbunătățește aspectul pielii;
-protejează organele de bolile degenerative și infecții, cum ar fi candidoza, deoarece reduce aciditatea din sânge.
-accelerează procesul de vindecare, pentru că este bogată în vitamina C;
-reduce retenția și tensiunea arteriala, datorită proprietăților diuretice;
-ameliorează durerea de gută sau de reumatism, datorită proprietăților sale anti-inflamatorii;
-previne îmbătrânirea prematură, deoarece este bogată în antioxidanți.

Însă beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct nu se opresc aici:

De ajutor în anemie
Anemia cu celule în seceră este o afecțiune care determină măduva osoasă să producă globule roșii deformate, în formă de seceră. Poate provoca oboseală cronică, precum și episoade dureroase, numite crize, care pot afecta pieptul, articulațiile sau partea inferioară a spatelui.

Te ajută să bei mai multă apă
Specialiștii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) sugerează că persoanele care nu beau suficientă apă să adauge în paharul de apă suc de lime sau o bucată de lime pentru a spori aroma, încurajându-i astfel să bea mai multă apă pe parcursul zilei.

Te ajută să slăbești
Mai multe studii au analizat relația dintre consumul de apă și pierderea în greutate.

O lucrare de revizuire din 2019 1 despre consumul de apă și pierderea în greutate confirmă că anumite fructe, precum lime, pot avea compuși bioactivi care ar putea ajuta la controlul greutății, dar medicii necesită cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine rolul pe care l-ar putea juca limele și apa în susținerea pierderii în greutate.

Scade riscul de boli de inimă
Potrivit CDC, respectarea unui model de alimentație sănătoasă care conține fructe proaspete, inclusiv citrice, cum ar fi lime, este importantă pentru prevenirea bolilor de inimă și a complicațiilor acesteia.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: