Opera Nationala Romana Cluj-Napoca : YOUNG OPERA STARS, VINERI, 24 IUNIE 2022, ORA 18:30, SALA MARE

June 24, 2022
176 Views

 

“Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei Naționale de Muzică Gh Dima, Departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “Clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licență. În fiecare an universitar, ansamblurile claselor de operă conduse de conf. univ. Ina Hudea, lect univ. Tiberius Simu si asist drd. Mihaela Sandu, realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master.

Titluri de referință, mai ales din creația lui Gluck, Mozart, Donizetti, Rossini sau Puccini, au fost prezentate în sute de spectacole, pe scena Academiei, a instituțiilor de spectacol clujene, integrate uneori în edițiile Festivalurilor Mozart, Viva Vox sau ale Festivalului Operelor Independente (Iași). Unele dintre aceste spectacole au fost înregistrate și difuzate pe canalele Televiziunii naționale sau au fost reprezentate în spații neconvenționale ale Clujului, precum și la alte manifestări de profil (vernisaje, spectacole caritabile, spectacole educative, Ziua internațională a tineretului etc.).

Variat, vesel și extrem de captivant, programul serii cuprinde cele mai frumoase momente și selecțiuni din renumitele partituri: Bal la Prințul Orlovski (spectacol bazat pe actul II al operetei Liliacul de J. Strauss), Il signor Bruschino de Gioachino Rossini și Nunta lui Figaro de W. A. Mozart. Paginile celebre ale repertoriului universal pe care le iubim cu toții atât de mult vor prinde acum un suflu nou și inedit, impregnat cu emoția debutului, dar și cu entuziasmul debordant al începutului de drum.

Vă invităm să trăiți toate aceste senzații unice alături de noi, în strălucirea cristalină a tinerelor stele de operă!”

Leave A Comment

%d bloggers like this: