Cu ce poți înlocui cafeaua

June 12, 2022
324 Views

Cu ce poți înlocui cafeaua de dimineață? Mulți aleg să o bea din obișnuință, în timp ce alții o fac din dependență, fiind singurul mod în care se pot trezi și funcționa la începutul unei zile. Dacă ai motive pentru care ar trebui să renunți la cafea, atunci trebuie să știi că există variante cu care o poți înlocui.

Cu ce poți înlocui cafeaua

Pentru unii, cantitatea mare de cofeină poate provoca nervozitate și agitație, cunoscute. Pentru alții, cafeaua poate provoca tulburări digestive și dureri de cap.

Multora pur și simplu nu le pasă de gustul amar sau s-au plictisit de ceașca lor obișnuită de cafea de dimineață.

Iată câteva alternative delicioase la cafea pe care le poți încerca.

Cafeaua din cicoare
La fel ca boabele de cafea, rădăcina de cicoare poate fi prăjită, măcinată și preparată într-o băutură fierbinte delicioasă. Are un gust foarte asemănător cu cel al cafelei, dar nu conține cofeină.

Este, de asemenea, o sursă bogată de inulină. Această fibră solubilă poate ajuta la digestie și susține un intestin sănătos prin promovarea creșterii bacteriilor benefice – în special a Bifidobacteriilor și Lactobacililor.

În plus, poate stimula vezica biliară să producă mai multă bilă, ceea ce poate fi benefic pentru digestia grăsimilor.
Rădăcina de cicoare poate fi găsită măcinată și prăjită în prealabil, așa că este ușor de preparat. Pur și simplu prepar-o ca și cum ai face-o cu cafeaua obișnuită – într-un filtru de cafea, într-o mașină de cafea cu filtru, o presă franceză sau un espressor.
Folosește 2 linguri de cicoare măcinată pentru fiecare 180 ml de apă sau ajustează acest raport în funcție de preferințele tale.
Reține că rădăcina de cicoare poate provoca simptome digestive la unele persoane. Deși inulina este excelentă pentru sănătate, aceasta poate avea efecte secundare, cum ar fi balonarea și gazele.

În plus, ar trebui să eviți rădăcina de cicoare dacă ești însărcinată sau dacă alăptez, deoarece lipsesc cercetările privind siguranța sa în aceste circumstante.

Ceaiul Matcha
Matcha este un tip de ceai verde obținut prin aburirea, uscarea și măcinarea frunzelor plantei Camellia sinensis până la obținerea unei pulberi fine.

Spre deosebire de ceaiul verde preparat, se consumă frunza întreagă. Din acest motiv, obții o sursă mult mai concentrată de antioxidanți.

Multe dintre beneficiile propuse de matcha sunt atribuite EGCG-ului. De exemplu, studiile observaționale sugerează că un consum regulat de ceai verde poate reduce riscul de hipertensiune arterială.

De asemenea, ceaiul verde a fost asociat cu reducerea greutății și a grăsimii corporale, precum și cu un risc mai mic de diabet de tip 2.

Matcha are o aromă proaspătă, pe care unii o descriu ca fiind pământie.

Pentru a prepara: Cerne 1-2 lingurițe de pulbere de matcha într-un bol de ceramică, folosind o strecurătoare cu ochiuri fine.
Adaugă apă fierbinte, dar nu clocotită – temperatura apei trebuie să fie în jur de 71-77°C.
Amestecă încet până când pulberea se dizolvă, apoi amestecă înainte și înapoi. Cel mai bine funcționează un instrument de ceai tradițional din bambus, numit chasen.
Ceaiul este gata odată ce se formează o spumă ușoară. Poți încerca, de asemenea, să adaugi 1 cană (240 ml) de spumă de lapte sau o alternativă fără lapte pentru un ceai matcha latte cremos.
Deoarece consumați întreaga frunză, matcha are de obicei un conținut mai mare de cofeină decât ceaiul verde obișnuit preparat și uneori mai mare decât cafeaua. Cantitatea din fiecare porție poate varia foarte mult, cu un interval de 35-250 mg per ceașcă.

Lapte auriu
Laptele este un substitut bogat și fără cofeină pentru cafea.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: