Pandemia de COVID-19 a dus la schimbări dramatice în viața noastră de zi cu zi. Cu mai mulți oameni concentrați pe îmbunătățirea sănătății și a fitness-ului, utilizarea vitaminelor și a suplimentelor a crescut semnificativ. Industria suplimentelor nutritive a înregistrat cea mai mare ascensiune din ultimele 2 decenii, cu o creștere de 12.1% în 2020.
Iata cele mai utilizate suplimente și vitamine, în ultimii ani.
1. Suplimentele pentru creier și sănătate mintală
Ultimii doi ani au fost plini de evenimente stresante, care ne-au schimbat viața, dar au dus și la o creștere a problemelor de sănătate mintală și a stresului la toate grupele de vârstă.
Drept urmare, mulți oameni apelează la suplimente pentru a-și susține sănătatea mintală. De fapt, un raport al Coherent Market Insights anticipează o rată de creștere de 8.5% a pieței suplimentelor pentru creier și sănătate mintală în următorii 6 ani.
Ingrediente precum magneziul, vitaminele din complexul B, L-teanina, melatonina, valeriana, mușețelul și canabidiolul (CBD) devin tot mai populare, deoarece sunt legate de un somn mai bun și de un nivel mai scăzut de stres și anxietate.
În plus, adaptogenii pe bază de plante au crescut în popularitate, deoarece pot susține răspunsul la stres al organismului. În special, ashwagandha și rhodiola sunt ierburi ayurvedice populare care pot reduce anxietatea, nivelul de cortizol și simptomele depresive ușoare.
Deși aceste ingrediente pot aduce beneficii sănătății mintale, ar trebui să consulți întotdeauna un medic înainte de a lua noi suplimente – mai ales dacă iei deja medicamente pentru a trata depresia, anxietatea sau alte boli mintale.
In plus, suplimentele pentru somn și stres sunt considerate suplimente alimentare cheie in anul acesta, deoarece consumatorii sunt mai conștienți de impactul pe care calitatea somnului lor și nivelul lor de stres îl au asupra restului corpului și asupra sănătății lor generale. Cererea de suplimente care conțin magneziu și melatonină a crescut în ultimii ani și urmează să devină un supliment alimentar în tendințe si in acest an..
2. Suplimente pentru frumusețe și îngrijirea pielii
Folosirea suplimentelor pentru frumusețe și îngrijirea pielii a crescut semnificativ în acest an. Fie că este vorba despre un supliment cu colagen adăugat într-un smoothie sau de un praf de turmeric într-o salată, tratarea problemelor de piele din interior spre exterior este o prioritate tot mai mare.
Potrivit Google Ads, căutările colagenului au crescut cu 33% in ultimul an, sugerând că există un interes crescut pentru frumusețe și suplimentele care o promovează.
Ingredientele de top care stimulează frumusețea includ peptide de colagen, vitamina C, omega-3, acid hialuronic, ceramide și amestecuri de ceai verde și legume bogate în antioxidanți.
În special, o dietă bogată în peptide de colagen, vitamina C și omega-3 este legată de o sănătate mai bună a pielii și de mai puține semne de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și liniile fine.
În ciuda popularității lor, nu te aștepta ca aceste suplimente să compenseze îngrijirea precară a pielii și practicile nocive de stil de viață. O cremă zilnică de protecție solară, un somn de calitate, exercițiile regulate și o dietă nutritivă sunt cheia pentru o piele sănătoasă.
3. Suplimentele pentru sănătatea imunitară
Pandemia de COVID ne-a învățat pe toți să ne dăm prioritate sănătății. Ca atare, s-a raportat o creștere cu 50% a consumatorilor care caută suplimente de susținere a sistemului imunitar.
La mare căutare sunt suplimente care conțin ingrediente precum zinc, seleniu, vitamine din complexul B și vitaminele C și D, acizi grasi omega 3, 6, 7 si 9 asa cum este produsul OHISA.
Oamenii sunt interesati si de remedii alternative de sănătate precum fructele de soc, echinacea, turmeric și ghimbir, care au devenit din ce in ce mai solicitate si populare.
În plus, unii experți din industrie cred că extractele de ciuperci medicinale vor deveni o parte a acestei tendințe. În special, chaga, cordyceps, coama leului și ciupercile reishi au fost folosite în medicina tradițională pentru a întări sistemul imunitar. Se estimează că industria ciupercilor medicinale va avea o valoare de 261.8 milioane de dolari până în 2026.
Bunăstarea holistică este obiectivul final si anul acesta. La nivel global, consumatorii devin conștienți de modul în care sănătatea intestinală este legată de bunăstarea generală, oferind mărcilor o oportunitate de a viza microbiomul intestinal cu ingrediente precum prebioticele și pentru a educa despre soluții inovatoare și emergente.
…..