Chefirul ajută la scăderea în greutate, reduce colesterolul și controlează glicemia. Ce alte beneficii are așa-numitul elixir al longevității

June 7, 2022
132 Views

Chefirul este un aliment lichid fermentat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Consumat zilnic, chefirul ajută la întărirea imunității și sprijină procesul de scădere în greutate. Mai mult, calciul și probioticele prezente în chefir sunt importante pentru sănătatea tractului digestiv și a oaselor, prevenind problemele cu stomacul și osteoporoza.

Acest iaurt lichid provine din Munții Caucaz și este considerat „elixirul longevității”. Numele său, „kefir”, înseamnă plăcere sau senzație bună. Ușor acidulat și mai acrișor decât iaurtul clasic, chefirul poate fi consumat ca atare sau în compoziția smoothie-urilor cu diverse legume sau fructe.

Află mai jos ce beneficii are consumul de chefir asupra sănătății tale.
4 motive să consumi zilnic chefir
Bun pentru digestie – probioticele din chefir populează flora intestinală cu bacterii benefice și previn tulburările de tranzit intestinal. De asemenea, prin procesul de fermentare, nivelul de lactoză din chefir este mult mai mic. Prin urmare, chefirul ar putea fi consumat fără probleme și de persoanele care au intoleranță la lactoză.

Cu toate acestea, dacă ai o boală intestinală inflamatorie este indicat să ceri sfatul medicului înainte de a consuma chefir sau alte alimente fermentate, deoarece există și situații când simptomele pot fi agravate de consumul acestora.

Ajută la slăbit – datorită numeroaselor bacterii benefice din compoziție, chefirul consumat în fiecare zi poate îmbunătăți procesul de digestie și, implicit, ajută la scăderea în greutate. Studiile arată că persoanele care consumă frecvent alimente fermentate au în general o greutate normală și un indice de masă corporală în parametri.

Menține sănătatea oaselor și a dinților – chefirul este o sursă excelentă de calciu și vitamina K, substanțe nutritive foarte importante pentru sănătatea sistemului osos. Împreună cu alte produse lactate, chefirul consumat zilnic reduce riscul de osteoporoză și parodontoză, boala care te lasă fără dinți.

Previne inflamațiile din corp

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: