Românii aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare

May 29, 2022
292 Views

Un proiect de lege privind risipa alimentară a fost depus în Parlament, joi, deputată USR de București Diana Buzoianu, împreună cu parlamentarii Florin-Alexandru Alexe, Bogdan Ivan Gruia și Miklós Zoltán, care anunță că peste 100 de parlamentari s-au alăturat inițiativei. și au semnat susținerea proiectului.

Acesta urmărește în principal ca risipa alimentară din România să fie redusă la jumătate până în 2030. Românii aruncă anual 2,55 tone de alimente, ceea ce înseamnă risipirea a 7 tone de mâncare în fiecare zi.

”Câteva dintre prevederile proiectului de lege: Este menționat obiectivul legii, anume să îndeplinească țintele asumate la nivel internațional. Care sunt ele? Înjumătățirea pe cap de locuitor a risipei de alimentare până în anul 2030. Vom crea o platformă online împotriva risipei alimentare gestionată de Ministerul Agriculturii în care vor fi raportate informații către operatorii economici. Vor fi redactate materiale informative de către Ministerul Agriculturii pentru lupta împotriva risipei alimentare.

Autoritățile publice vor implementa măsuri de reducere a risipei alimentare atunci când în activitatea lor gestionează produse alimentare. Operatorii economici vor depune toate eforturile necesare pentru a încheia contractul prin care să dozeze produsele alimentare înainte de expirare. Vom avea o strategie națională împotriva risipei alimentare”, a transmis deputata Diana Buzoianu pentru G4Media.

…..

Leave A Comment