Alimentul considerat „hrana perfectă pentru creier”. 50 de grame pe zi sunt de ajuns!

May 29, 2022
444 Views

Nucile au numeroase beneficii, cu precădere pentru buna funcționare a creierului. Studiile arată că nucile, alunele, migdalele pot juca un rol important în prevenirea declinului cognitiv și a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

O cercetare recentă a experților de la Universitatea Harvard arată că persoanele care consumă frecvent nuci trăiesc mai mult și au în general o stare de sănătate mai bună.

Există 3 tipuri de nuci asociate cu longevitatea și sănătatea creierului. Află care sunt acestea și ce beneficii au în rândurile de mai jos.

Nucile, hrana creierului. Compușii care previn declinul cognitiv
Deși arahidele, nucile pecan, castanele și caju sunt la rândul lor sănătoase când sunt consumate cu măsură, încă nu există studii care să le ateste beneficiile asupra creierului.

În schimb, nucile, migdalele și alunele de pădure beneficiază de cercetări care, până acum, par să indice reale efecte protectoare în ceea ce privește prevenția bolii Alzheimer.

Iată ce beneficii au aceste 3 tipuri de fructe oleaginoase.

Nucile au o concentrație mare de acid docosahexaenoic (DHA), un tip de acid gras Omega3 care protejează sănătatea creierului la nou-născuți, îmbunătățește performanța cognitivă la adulți și previne sau întârzie declinul cognitiv.

Un studiu arată că gravidele care consumă alimente bogate în DHA dau naștere unor copii mai deștepți. Doar 50 de grame de nuci pe zi asigură aproape 100% din aportul zilnic recomandat de DHA.

Cercetări suplimentare au descoperit că persoanele care consumă frecvent nuci au mai puține probleme cu inima, deoarece acestea reglează în mod natural tensiunea arterială și protejează arterele.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în zinc, fier, magneziu, vitamina B, proteine și fibre. Toate aceste substanțe nutritive sunt importante pentru oxigenarea sângelui, stimularea imunității, îmbunătățirea memoriei și combaterea stărilor de nervozitate sau depresie.

Pe de altă parte, migdalele și alunele de pădure sunt două surse excelente de vitamina E, care ajută la protejarea neuronilor. De asemenea, această vitamină ajută la prevenirea bolilor coronariene prin îmbunătățirea circulației sângelui și a scăderii nivelului de colesterol.

Aceste fructe oleaginoase sunt surse bune de acid linoleic și alfa-linoleic, grăsimi sănătoase care protejează arterele și reglează nivelul tensiunii arteriale. Astfel, consumul de migdale și alune de pădure este benefic atât pentru creier, cât și pentru inimă.

Leave A Comment