Anunturile de job care afiseaza salariul atrag cu 37% mai multi candidati (platforma de recrutare)

May 5, 2022
354 Views

Transparenţa ofertei salariale este un criteriu tot mai important în alegerea jobului, de aceea anunţurile care afişează salariul atrag cu 37% mai mulţi candidaţi decât cele care îl ţin secret, potrivit datelor din platforma de recrutare online BestJobs.

Astfel, peste un sfert din totalul aplicărilor s-au îndreptat către acele anunţuri care menţionează salariul, iar în prezent, 1 din 5 joburi de pe platformă are salariul publicat.

“Faptul că tot mai multe anunţuri afişează salariul este un semn clar că angajatorii au început să răspundă nevoilor candidaţilor, mai ales în acest an când atragerea de talente potrivite s-a dovedit a fi o provocare. Aşa cum am observat şi din răspunsurile angajaţilor la sondajele noastre, salariul este un factor de decizie în aplicarea la un job sau în schimbarea lui, întrucât peste 60% dintre respondenţi declară că şi-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare. În plus, afişarea salariului în anunţul de angajare le oferă un avantaj recrutorilor, deoarece atrag mai mulţi candidaţi şi selecţia celor care aplică se face mai eficient”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

În luna aprilie, cei mai mulţi dintre candidaţi s-au orientat către Vânzări, cu peste 70.000 de aplicări, Management, cu aproximativ 53.000 de aplicări, Financiar/Contabilitate, cu alte aproape 40.000 de aplicări, Administrativ/Secretariat cu 27.000 de aplicări şi IT/Telecom, cu peste 26.000 de aplicări.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: