Cele mai bune ceaiuri pentru stomac. Trebuie să le ai în casă după mesele îmbelșugate de sărbători

May 2, 2022
282 Views

 

Bolile gastrice și ulceroase sunt afecțiuni cu o frecvență foarte ridicată în rândul populației adulte. Datele statistice arată că circa 20% dintre persoanele cu vârsta de peste 30 de ani sunt afectate, iar în rândul celor trecuți 60 de ani proporția bolnavilor ajunge la 66%.

Pentru aceste afecțiuni este necesar să se recurgă la un regim alimentar din care să nu lipsească mazărea, cartoful, varza, mierea, iar ca remedii fitoterapeutice sunt recomandate ceaiuri pentru stomac din rădăcină de lemn dulce, coajă de stejar, frunze de răchitan, flori de salcâm.

Este foarte important să se evite stările de stres și tensiune, întrucât componenta nervoasă întreține arsurile și durerile de stomac. În aceste condiții, seara, înainte de culcare, se recomandă ceaiurile calmante, cum ar fi cel de talpa-gâștei.

Ceaiuri pentru stomac și gastrită
Gastritele hiperacide se tratează cu plante care conțin principii active slab alcaline, antiinflamatoare și cicatrizante, neîndulcite, administrate sub formă de infuzii sau decocturi din mușețel, coada-calului, păpădie, pătlagină, merișor, frunze de zmeur și rădăcini de tătăneasă și obligeană.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: