Aproape jumătate dintre angajaţi sunt dispuşi să-şi schimbe jobul pentru un salariu mai mare

May 2, 2022
404 Views

Aproape jumătate dintre angajaţi sunt dispuşi să renunţe la locul de muncă actual, pe fondul unei inflaţii în creştere, o piaţă a forţei de muncă în scădere şi o creştere a locurilor de muncă care oferă flexibilitate, arată un studiu realizat de EY privind reîntoarcerea la muncă. Anul trecut, doar 7% dintre angajaţi au declarat că sunt dispuşi să plece.

Studiul “Reîntoarcerea la muncă. Noile condiţii” arată că, pe măsură ce multe ţări ies din pandemia COVID-19, angajaţii câştigă o influenţă semnificativă asupra angajatorilor şi că “lista de dorinţe” pe care le au de la potenţialii angajatori se schimbă.
Astfel, sondajul EY – care analizează opiniile a peste 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajaţi din 22 de ţări şi 26 de sectoare industriale – vorbeşte despre un procent important dintre angajaţi (42%) care spun că sunt necesare creşteri salariale pentru a aborda fluctuaţia personalului, opinie cu care doar 18% dintre angajatori sunt de acord.

Şi în ceea ce priveşte revenirea la birou, studiul arată o opoziţie clară între ceea ce îşi doresc angajatorii şi ceea ce sunt dispuşi să facă angajaţii. Astfel, 22% dintre angajatori anunţă că îşi doresc ca angajaţii să revină la birou cinci zile pe săptămână; în schimb angajaţii, într-o proporţie covârşitoare, de 80%, declară că îşi doresc să lucreze de la distanţă cel puţin două zile pe săptămână.

“Pe parcursul pandemiei, interesul prioritar al candidaţilor atunci când îşi căutau o slujbă nouă sau al angajaţilor în păstrarea locului de muncă existent a migrat de la stabilitatea angajatorului, la actualizarea/transformarea pachetului de beneficii şi, ulterior, la flexibilitatea muncii. Acest ultim sondaj arată că, pe măsură ce angajatorii au oferit în ultimii 2 ani din ce în ce mai multe modalităţi flexibile de lucru, salariile mai mari reprezintă acum cea mai mare motivaţie pentru schimbarea locului de muncă, în special având în vedere inflaţia în creştere şi rolurile neocupate disponibile”, a declarat Claudia Sofianu, Partener, Liderul departamentului Impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România.

Salariul mai mare bate dezvoltarea profesională. Principala motivaţie pentru angajaţii în căutarea unor noi locuri de muncă, potrivit sondajului, este acum dorinţa de a obţine un salariu mai mare.

Cu o inflaţie record în multe ţări din lume, mai mult de o treime dintre cei care prospectează piaţa (35%) spun că au ca obiectiv principal o creştere a salariului, în vreme ce 25% dintre ei spun că îşi doresc o creştere profesională.

…..

Leave A Comment