Suplimente alimentare care previn astenia de primavara

April 6, 2022
319 Views

Instalarea treptată a primăverii, dar și trecerea la ora la vară pot favoriza declanșarea asteniei de primăvară. Iată ce poți face pentru a preveni această astenie sau măcar pentru a-i estompa manifestările!

Astenia de primăvară se manifestă prin:

-dispoziție generală scăzută, care ar putea include sentimente persistente de tristețe și deznădejde;
-interes scăzut pentru activitățile obișnuite;
-dificultăți în a găsi motivația pentru rutina zilnică obișnuită;
-modificări ale energiei, inclusiv letargie sau neliniște;
-insomnie și alte tulburări de somn;
-probleme cu concentrarea sau memoria;
-scăderea apetitului;
-pierderea în greutate;
-agitație sau iritabilitate neobișnuită;
-sentimente de furie sau agresivitate.

Manifestările asteniei pot afecta calitatea vieții individului, însă vestea bună este că pot fi prevenite și combătute cu ajutorul unor suplimente alimentare și al unui stil de viață sănătos.

Astenia apare ca urmare a problemelor de adaptare a organismului la noul anotimp, ceea ce înseamnă că, dacă ajutăm organismul să se adapteze la aceste schimbări, astenia fie nu va apărea, fie va fi foarte blândă.

Dacă iei suplimente alimentare care conțin anumite vitamine și minerale, vei ușura tranziția la anotimpul cald, ceea ce înseamnă că te vei simți foarte bine și nu vei mai avea probleme cu astenia și simptomele acesteia.

Iată ce suplimente îți pot fi de ajutor în astenia de primăvară:

Ginsengul

Suplimentele alimentare care conțin ginseng vor oferi o doză zdravănă de energie organismului tău, combătând oboseala specifică asteniei de primăvară. Mai mult decât atât, ginsengul este o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a-ți ajuta corpul să se adapteze la stres, fie el fizic, emoțional sau mintal. Așadar, ginsengul îți poate fi aliat de preț în perioada de tranziție dintre sezonul rece și cel cald.

Vitamina C

Și vitamina C ar trebui să se regăsească în suplimentele pe care le iei pentru a reduce impactul negativ pe care schimbarea anotimpului îl poate avea asupra stării și sănătății tale. Vitamina C susține activitatea sistemului imunitar, care poate fi pus la încercare în perioada în care alergiile și virozele sunt în floare.

Zinc

Și suplimentele cu zinc te ajută să previi sau să combați astenia de primăvară. Acestea fortifica sistemul imunitar și oferă strălucire pielii, făcându-te să te simți mai puternică și mai frumoasă.

Complexul de vitamine B

Un aport adecvat de vitamine din complexul B este important în combaterea asteniei de primăvară. Se găsesc în lapte și produse lactate, ouă, nuci, precum și în cereale integrale, leguminoase și legume.

Acidul folic (vitamina B9) și vitamina B12 sunt benefice în mod special pentru formarea serotoninei care stimulează starea de spirit. Este important de menționat aici că vitamina B12 se găsește aproape exclusiv în alimentele de origine animală (carne, produse lactate, ouă). Prin urmare, veganii trebuie să opteze pentru produse fermentate precum varza murată, produse pe bază de soia și alge pentru a preveni o deficiență nutrițională sau să-și acopere nevoile cu suplimente.

Acizi grasi Omega-3

Leave A Comment

%d bloggers like this: