Profesorul Ioan-Aurel Pop, reales preşedinte al Academiei Române

April 6, 2022
377 Views

Academicianul Ioan-Aurel Pop, reales marţi într-un nou mandat de preşedinte al Academiei Române, afirmă că încrederea acordată de membrii Adunării Generale reprezintă o mare răspundere şi dă asigurări că proiectele strategice ale instituţiei vor merge înainte.

“Realegerea a fost dificilă pentru mine, în primul rând ca decizie de a candida, pentru că e o foarte mare răspundere. Preşedinţia Academiei Române e o răspundere excepţională. În ochii poporului român, Armata, Biserica şi Academia sunt instituţii iubite, de la care se aşteaptă foarte mult şi asta înseamnă că preşedintele Academiei are o răspundere extraordinară în faţa Adunării Generale, adică în faţa colegilor academicieni, dar şi în faţa societăţii. Pentru că la noi, la români, Academia este o instituţie care e ‘suflet din sufletul neamului’, cum ar zice George Coşbuc, adică prezentă în viaţa socială, o instituţie care oferă soluţii pentru rezolvarea unor probleme din societate, în primul rând legate de învăţământ, de sănătate, de cultură, de promovarea valorilor, de nivelul de educaţie ş.a.m.d. Aşadar, este o onoare deosebită pe care mi-au confirmat-o colegii mei, dar e şi o mare răspundere pe umerii mei şi sper, nădăjduiesc să pot face faţă şi să răspund încrederii cu care m-au înconjurat”, a declarat, pentru Agerpres, Ioan-Aurel Pop.

El a precizat că în noul mandat va continua proiectele strategice al prestigiosului for de consacrare, dar şi sprijinirea tinerilor.

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: