Măsuri de sprijin după creșterea prețurilor. Sunt propuse acordarea de vouchere pentru alimente familiilor vulnerabile, dar și majorarea tichetelor de masă

April 6, 2022
446 Views

Guvernul urmează să ia astăzi o serie de măsuri economice în contextul creşterilor de preţuri. O discuţie va avea loc în coaliţia de guvernare, prima reuniune fără Florin Cîţu. PSD propune acordarea de vouchere de alimente de 50 de euro la fiecare două luni pentru familie vulnerabile.

Coaliția de guvernare discută noi măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili din cauza creșterii prețurilor bunurilor de consum și a costurilor facturilor. Măsurile includ acordarea de vouchere în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru alimentele de bază. Sunt luați în calcul aproximativ 3,5 milioane de beneficiari ai acestei măsuri.

De asemenea, social-democrații mai propun un voucher de 30 de euro lunar, acordat pentru alimente, rechizite și haine celor 156.000 de elevi care primesc burse sociale, dar și dublarea valorii cotei de hrană pentru pacineții internați în spitale.

Se discută și despre creșterea valorii tichetelor de masă de la 20 la 30 de lei, dar și despre o schemă de ajutor pentru transportatori care ar putea primi 50 de bani pe litrul de carburant cumpărat din România.

Acesta este pachetul de măsuri sociale pe care îl propune PSD și al cărui impact bugetar ar fi, în cazul aplicării lui, de 18 miliarde de lei. Jumătate din această sumă ar putea proveni din fonduri europene.

Leave A Comment