INS: 93% din călătoriile turistice în 2021 au fost pentru vacanţe

March 28, 2022
446 Views

Numărul călătoriilor turistice efectuate de rezidenţi în anul 2021 a fost de 17.861.300, ponderea călătoriilor pentru vacanţe în total călătorii fiind de 93,0%, pentru cele de afaceri şi motive profesionale de 2,2%, iar pentru alte motive (pelerinaj religios, tratament medical etc) de 4,8%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.
Cele mai multe călătorii efectuate în anul 2021 au fost cele de 1-3 înnoptări, 62% din totalul călătoriilor pentru afaceri şi motive profesionale şi 61,2% din totalul călătoriilor pentru vacanţe.

Ca şi în anii anteriori s-a menţinut preferinţa turiştilor români privind modalitatea de cazare în cadrul călătoriilor pentru vacanţe, 53,8% dintre aceştia preferând cazarea la rude şi prieteni. Urmează cazarea în hoteluri şi unităţi similare, în proporţie de 22,8% şi alte unităţi de cazare (cabane turistice, pensiuni turistice, pensiuni rurale, bungalouri, spaţii de cazare pe nave) în proporţie 15,1%. Restul modalităţilor de cazare, respectiv locuinţe particulare cu chirie (camere şi apartamente de închiriat), case de vacanţă (locuinţe particulare), campinguri şi alte tipuri de cazare fără plată au fost preferate de 8,3% dintre turişti.

În cadrul călătoriilor de afaceri şi motive profesionale, turiştii români s-au cazat în proporţie de 31,9% în hoteluri şi unităţi similare. Alte modalităţi de cazare au fost utilizate în proporţie de 23,5% în alte tipuri de cazare fără plată, 22,3% la rude şi prieteni şi în locuinţe particulare cu chirie (camere şi apartamente de închiriat) 13,5%. Restul modalităţilor de cazare au fost preferate de 8,8% dintre turiştii participanţi la acest tip de călătorie.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: