Alimentul care stimulează imunitatea, topește grăsimea și scade colesterolul

March 25, 2022
411 Views

Semințele de cânepă pot avea beneficii miraculoase pentru sănătate. Pot fi consumate în moduri variate, precum salate de legume şi fructe, muesli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă şi pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminţelor oleaginoase.

Având un gust similar cu seminţele de pin şi de floarea-soarelui, semințele de cânepă pot fi folosite în orice reţetă. Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale (magneziu, vitamina B), inclusiv 100% din necesarul zilnic recomandat de mangan, un nutrient necesar pentru oase puternice și producția de colagen pentru o piele și articulații sănătoase.

Semințele de cânepă, indicate diabeticilor și persoanelor cu imunitate scăzută
Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care reglează nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de infecții.

Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).

Remediu natural pentru hipertensiune și colesterol crescut

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: