Grasimea viscerala, adica cea localizata in zona abdominala, este extrem de periculoasa, fiind asociata cu afectiuni cardiovasculare, diabet de tip 2 si nu numai. Iata cum o poti elimina!
Daca aveai senzatia ca nu conteaza zonele in care se acumuleaza grasimea, te inseli. In ultimii ani, oamenii de stiinta au reusit sa descopere un lucru extrem de important: depozitele de grasime din zona abdominala sunt cele mai daunatoare pentru sanatate.
Tesuturile adipoase din cavitatea abdominala acopera o parte din organele vitale – stomacul, ficatul si intestinele. Intrucat este amplasata atat de aproape de ficat, grasimea viscerala se poate transforma in colesterol, iar astfel aceasta patrunde in sange si creste riscul de a se depune pe artere. Ateroscleroza este adesea asociata cu grasimea viscerala.
Grasimea abdominala creste considerabil riscul de diabet de tip 2, marind rezistenta la insulina. Rezistenta la insulina apare atunci cand musculatura corpului si celulele ficatului nu raspund asa cum trebuie la nivelul normal de insulina si, in consecinta, acesta creste.
Persoanele cu silueta de tip mar au probleme cu grasimea viscerala. Modul in care se depune grasimea depinde de o serie de factori, printre care si cei ereditari si hormonali.
Cand e cazul sa te ingrijoreze grasimea viscerala
Grasimea din jurul abdomenului ar trebui sa te ingrijoreze daca talia ta (circumferinta taliei) a depasit urmatoarele dimensiuni:
-102 cm la barbati
-88 cm la femei.
Intr-o asemenea situatie, esti expus riscurilor asociate cu grasimea viscerala, incepand de la diabet si pana la bolile cardiovasculare.
Poti sa previi aceste pericole eliminand grasimea viscerala prin dieta si sport. Consulta-te cu medicul tau cu privire la abordarea pe care ar trebui sa o ai pentru a combate grasimea abdominala.
Cum combati grasimea viscerala
…..