A fost aprobat ordinul pentru ca persoanele cu orice tip de amputaţie să primească certificate de încadrare în grad de handicap, după prima evaluare

February 27, 2022
487 Views

Miniştrii Muncii şi Sănătăţii, Marius Budăi şi Alexandru Rafila, au aprobat ordinul comun pentru ca persoanele cu orice tip de amputaţie să primească, de la prima evaluare, certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent.
De asemenea, documentul permite încadrarea în grad de handicap a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, inclusiv dacă aceasta a apărut în curma infectării cu coronavirus.

„Am aprobat, împreună cu ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila, Ordinul comun prin care persoanele cu orice tip de amputaţie vor primi, de la prima evaluare, certificate de încadrare în grad de handicap cu termen de valabilitate permanent”, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria.

Acesta a precizat că astfel, persoanele cu amputaţii nu vor mai trebui să meargă periodic la controale sau la comisiile de evaluare pentru a se prelungi valabilitatea certificatelor de handicap.

„Această prevedere se aplică inclusiv persoanelor cu amputaţii unilaterale, în condiţiile în care, până în prezent, prevederea era valabilă doar în cazul persoanelor cu amputaţii bilaterale”, a mai anunţat ministrul. Budăi precizează, de asemenea, că noul Ordin permite încadrarea în grad de handicap a persoanelor dependente de oxigenoterapie de lungă durată, indiferent de vârsta de debut.

Prevederea se aplică şi persoanelor care au căpătat această afecţiune ca urmare a infectării cu virusul COVID-19.

Leave A Comment

%d bloggers like this: