Romania va primi 216 milioane euro de la Comisia Europeana pentru echipamente medicale destinate spitalelor

February 26, 2022
376 Views

Comisia Europeană a anunţat vineri că a alocat 642 milioane de euro pentru a susţine relansarea economică şi tranziţia digitală şi ecologică în Belgia, Cehia, Polonia şi România, ca asistenţă în materie de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei (REACT-EU), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

“În România, 216 milioane de euro vor permite echiparea spitalelor publice cu echipamente medicale şi echipamente de protecţie specifice precum şi pentru a îmbunătăţi condiţiile sanitare din şcoli, în ideea de a proteja mai bine elevii şi profesorii împotriva infecţiilor cu coronavirus”, se precizează în comunicatul Executivului comunitar.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU şi pune la dispoziţia programelor politicii de coeziune fonduri suplimentare în valoare de 50,6 miliarde euro (în preţuri curente) pentru anii 2021 şi 2022, fonduri care trebuie să fie utilizate până la sfârşitul anului 2023. Obiectivul REACT-EU este de a sprijini redresarea economică şi socială în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus prin promovarea reparării daunelor cauzate de criză şi a rezilienţei sectorului sănătăţii, a întreprinderilor şi a sprijinului acordat grupurilor celor mai vulnerabile. Fondurile contribuie, de asemenea, la priorităţile ecologice şi digitale pentru o redresare inteligentă şi durabilă. AGERPRES

Leave A Comment