Fumezi si bei cafea dimineata pe stomacul gol? Iata cum te afecteaza acest obicei

February 23, 2022
262 Views

Fumezi și bei cafea dimineața, chiar pe stomacul gol? Este posibil să nu îți dai seama de unde ai deprins acest obicei total nesănătos. Posibil de la Carrie Bradshaw, personajul principal din Sex and The City căreia, în fiecare dimineață, nu-i lipseau de pe birou scrumiera cu o țigară aprinsă și cafeaua de la Starbucks. Poate ai văzut asta chiar la părinți și acum, după atât de mult timp, primul lucru pe car faci când te trezești e să mergi la bucătărie, să aprinzi prima țigară, să bagi capsula în espressor sau să pui cafeaua la fiert. Pe cât de îmbietor și familiar sună, pe atât de nociv e pentru sănătate.

Cafeaua, țigara și legătura dintre ele
Dacă este consumată după micul dejun, fără zahăr sau siropuri, cafeaua nu afectează sănătatea. Poate doar dacă suferi de tensiune arterială și îți crește pulsul. În schimb, țigara este dăunătoare de la capătul ei până la filtru.

Mai multe studii au analizat conexiunea dintre cafea și țigări. Unul dintre studii a demonstrat că mai bine de o treime dintre fumători consumă cafea comparativ cu nefumătorii care consumă cu 15% mai puțin. De asemenea, fumătorii care au renunțat la tutun au continuat să bea cafea în aceeași cantitate.

Un alt studiu a analizat comportamentele mai multor persoane față de substanțe. Trei sferturi dintre pacienții pe care s-au făcut studiile erau fumători și 65% din ei băutori de cafea. Studiul demonstrează că cei mai mari băutori de cafea sunt și cei care fumează, în mod obișnuit, mai mult.

Ce îmi face mai mult tău, cafeaua sau țigara?
Consumată în cantități mari, cafeaua poate cauza probleme precum creșterea tensiunii arteriale. Același efect îl are și țigara doar că, pe lângă, asta, țigara îți afectează și plămânii. În cazul persoanelor care fumează mult și beau cantități mari de cafea există riscul de a ajunge la bardicardie, adică atunci când frecvența cardiacă are mai puțin de 60 de bătăi pe minut.

…..

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: