Durerea in gat: remedii naturiste eficiente

February 1, 2022
255 Views

Durerea in gat poate sa fie primul semn al unei raceli, consecinta suprasolicitarii corzilor vocale ori un simptom al unei afectiuni mai grave precum o infectie streptococica. Indiferent de cauza durerii, durerea este una deranjanta asa ca e important sa ameliorezi simptomele cat mai rapid.

Durerea in gat iti da batai de cap? Iata cele mai eficiente remedii naturiste care o combat rapid. Incepand de la miere si ghimbir si pana la apa cu sare, exista o serie de ingrediente la indemana care amelioreaza durerile in gat, dar grabesc totodata si vindecarea cauzei care le-a declansat.

Remedii naturiste pentru durerea in gat

Mierea – probabil cel mai cunoscut remediu pentru durerile in gat, mierea este eficienta atat in ameliorarea simptomelor, cat si pentru prevenirea tusei si tratarea rapida a racelii, daca aceasta este cauza aparitiei durerii. Mierea poate fi folosita atat ca atare, cat si amestecata in ceai sau cu zeama de lamaie. Dupa ce consumi miere pentru durerea in gat, nu manca si nu bea apa pentru a permite acesteia sa actioneze.

Apa cu sare – gargara cu apa si sare amelioreaza durerea de gat si curata secretiile in cazul in care acestea exista. Totodata, sarea ucide bacteriile de la nivelul cavitatii bucale si ajuta astfel la vindecarea cauzei care declanseaza durerea. Dizolva o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar plin cu apa calduta si fa gargara cu acest amestec de trei ori pe zi.

Zeama de lamaie – zeama de lamaie este astringenta si ajuta la dezinflamarea cailor respiratorii, creand totodata un mediu deloc favorabil pentru virusuri si bacterii. Dizolva o lingurita de zeama de lamaie intr-o ceasca de apa calduta si bea apa cu guri mici. Repeta acest proces ori de cate ori simti nevoia pe parcursul zilei.

Ghimbir, miere si zeama de lamaie – mierea si zeama de lamaie au proprietati antiseptice, antibacteriene si antiinflamatoare, insa si ghimbirul este la fel de eficient in tratarea durerilor de gat, acesta calmand itritatiile din gat. Prepara un amestec naturist eficient pentru tratarea durerilor in gat amestecand 1 lingurita de ghimbir ras, 1 lingurita de miere, zeama de la ½ lamaie si ½ cana de apa calda. Fa gargara cu acest amestec cel putin de 2 ori pe zi si efectele nu vor intarzia sa apara.

Ceai de musetel – musetelul are proprietati calmante si este folosit de mii de ani in scopuri medicinale. Avand proprietati antiinflamatoare, antioxidante si astringente, musetelul poate ameliora durerile de gat. Atat consumul de ceai de musetel, cat si inhalarea aburilor acestuia amelioreaza durerile in gat.

Otetul de mere – fiind un antibacterian natural, otetul de mere poate fi folosit pentru eliminarea bacteriilor care cauzeaza probleme in gat. Dilueaza 2 linguri de otet de mere intr-o cana de apa si fa gargara cu acest amestec.

Salvia – salvia are efect antiinflamator asupra cailor respiratorii si este un remediu eficient in caz de durere persistenta in gat. Un remediu naturist eficient in acest caz este cel preparat din o lingurita de salvie maruntita, ¼ cana de miere, 3/8 cana de otet de mere si 1/8 cana de apa. Amesteca toate ingredientele si consuma preparatul obtinut dimineata si seara.

Sursa foto: Shutterstock

Leave A Comment

%d bloggers like this: