Final de ianuarie cu spectacole pline de magie la Teatrul „Puck”

January 28, 2022
517 Views

Prima lună a anului 2022 se va încheia în curând la Teatrul de Păpuși  „Puck” cu trei spectacole apreciate de cei mici: „Plüm-Plüm  kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga  (sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 11), „Povestea celor trei veverițe”,  în regia Danei Bonțidean (duminică, 30 ianuarie, de la ora 11 și  12.30) și „Crăiasa Zăpezii” (luni, 31 ianuarie, de la ora 18).
Primele reprezentații ale săptămânii în cadrul instituției clujene au  fost „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu (luni, 24  ianuarie), „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan (marți, 25  ianuarie) și „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen”, după  Frații Grimm, în regia lui Rumi László (miercuri, 25 ianuarie).
Spectacol cu întâmplări reașteptate
Sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 11, cei mici sunt așteptați la  spectacolul „Aventurile lui Plüm-Plüm”, după Frații Grimm, în regia  Ibolyei Varga. Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele  avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm. Prima parte a spectacolului are  personaje clasice: apare un crai, o prințesă și un balaur, iar în a  doua întâlnim un jandarm nostim, care intră în conflict cu motanul  răutăcios Pluf.
Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, acestea fiind  prezentate cu nuanțe de umor absurd.
În distribuție: Balogh Dorottya,  Giriti Réka,  Erdei Emese, Domokos  Szabolcs și Mostis Balázs.

Asistent regie: György László.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă  recomandată este de trei ani.
Spectacol care îi învață pe cei mici să își gestioneze emoțiile
Duminică, 30 ianuarie, de la orele 11 și 12.30, este programat  spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, după Virginia Waters, în  viziunea scenică a Danei Bonțidean.
Poveștile raționale sunt un instrument prea puțin explorat și utilizat  în educația copiilor în România. În ultimii ani, specialiști ai  Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul  Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj au redactat o serie de povești  care îi învață pe cei mici să-și construiască rezistența la frustrare,  să facă față anxietății sau furiei, dar și să se accepte pe sine.
Teatrul Puck își propune să preia și să extindă acest proiect inedit,  prin adaptarea scenică a unor povești adresate copiilor de vârstă  preșcolară.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și  Adina Ungur. Figurația este asigurată de Cosmin Cîrlea, iar  interpretarea audio de Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.
Scenariul și regia sunt semnate de Dana Bonțidean, scenografia și  pictura de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația  muzicală de Attila Nagy.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă  recomandată este de trei ani.
Spectacol despre prietenie
De asemenea, luni, 31 ianuarie, de la orele 18, va fi prezentat  spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.
Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre  prietenie, într-un univers dominat de glacial.
Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar  scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția: Ramona Atănăsoaie,  Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu  Lărgeanu.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă  recomandată este de patru ani.
Cum se achiziționează biletele
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de  Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei  pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru  preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora  18, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul  cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului,  înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și  online, accesând linkul următor:  http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.
Mai multe detalii, aici:  http://teatrulpuck.ro/termenii-si-conditiile-pentru-rezervarea-biletelor-la-teatrul-de-papusi-puck/?fbclid=IwAR2GBiQqztKR6CDqN8Qt_UKN06crD_c-cke2u33dL008xQzeAxrSmhnfdLQ.
Reguli de acces
Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului  de Păpuși „Puck” va fi permisă DOAR pentru pentru cei  care prezintă  certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID 19, care  atestă una din următoarele situații:

– sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10  zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare)

– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi  şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2).

– de asemenea, accesul va fi permis și pentru persoanele care prezintă  rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul  SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ  certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu
virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore).

Obligaţia de a prezenta certificatul verde se aplică în cazul  persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile  impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

Evenimentele se vor desfășura cu participarea spectatorilor în limita  a maximum 30% din capacitatea sălii.

Scanarea codului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face  folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii,  valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun  fel de date sau informații din certificatul verificat.

Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.

Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile  impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30  de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea  triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.

Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor  avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea  persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de  alimente și băuturi în locație este interzis.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în  subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde  peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară,  precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al  Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri  de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană  este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele  importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul  Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave A Comment